Kk-ekspertene

Helt ny innpakning

Anne Merete mener hun trenger en vitamininnsprøytning.
Anne Merete mener hun trenger en vitamininnsprøytning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Har nylig fått fjernet løs magehud etter stor overvekt, og er kommet i overgangsalderen. Har lagt litt på meg etter jeg begynte på overgangsalderen, og har fått en annen figur etter fjerningen av magehuden. Kjenner på en måte ikke min egen figur lenger, og det har ført til at jeg tyr til joggetøy. Blir da og likegyldig til makeup. Trenger en vitamininnsprøytning...! (Håret er blitt lenger enn på bildet som ble tatt for et år siden) Jeg vasker håret hver dag, og har i gele. Børster det i fasong, og blåser litt med føneren for å løfte det litt. Har ikke brukt makeup på en stund.
Anne Merete

Svar: Grattis med «ny figur»! Høres ut som du har kjempet deg igjennom litt av hvert for å oppnå en figur som du trives bedre med. Godt gjort. Det som er viktig nå, er at du fortsetter med å finne ditt nye jeg og ikke faller tilbake i den gamle tralten. Kast joggetøyet, og finn frem det som fremhever dine nye, flotte og feminine linjer. Ta deg en real shoppingtur til et sted som du vet har noe å tilby deg. Få skikkelig hjelp til å finne klær som passer deg. Ut fra bildet har du et flott uttrykk.

Makeup: Finn en foundation som jevner huden, en som smelter inn i din farge. Er huden litt rød? Finn en som ikke fremhever det røde. Legg også et tynt lag med pudder oppå. Pudderet fikserer foundationen, og gjør makeupen mer holdbar utover dagen. Det er viktig å legge dette også over øyelokket fordi det da er lettere å legge øyeskyggen, og den vil ikke striper så lett. Du har flotte øyne, og god plass til å leke deg med øyeskyggen.

Legg først på en lys skygge over hele lokket, opp til brynet. Bruk matte skygger. Legg så en kald brun/grå skygge i globalbuen, legg den halvveis inn mot midten. Så trekker du den litt oppover, og duser den ut i det lyse, slik at du mikser de to fargene i hverandre. Da unngår du å få noen kanter og det ser rent og delikat ut. På denne måten får du et våkent blikk, og mer intense øyne - du får løftet dem maksimalt. Brynene dine kan du nappe litt tynnere, og markere med en grå øyebrynsskygge. Du bør få frem formen mer enn på bildet. Legg også en tynn eyeliner på overlokket langs vipperoten, og legg den gjerne langs hele lokket. Legg også litt langs under vippene. Når det gjelder øyeskyggen, så bør du huske at det lyse fremhever, og det mørke trekker tilbake. Dette er kjekt å vite hvis man for eksempel har tunge lokk, noe det absolutt ikke ser ut til på bildet.

Legg rougen i underkant av kinnbena, det smaler inn ansiktet ditt. Dus deretter ut rougen. Velg en som heller litt mot det kalde. Tegn opp leppene dine med en lipliner, og så på hele leppen. Så kan du velge en leppestift eller en gloss som matcher. Så håper jeg du er flink til å rense og pleie huden din! Rens den hver kveld, og vær flink til å gi huden masse fuktighet, peel den 2-3 ganger i uken.

Håret: Det er bra at det er blitt litt lengre enn på bildet. Du skal absolutt ha kort hår, men det er litt for «snubbete». Det bør være litt mer feminint. Behold det kort, men få frisøren til å klipp det i litt mer ulike lengder, det vil ikke gjøre ansiktet ditt litt mykere og ikke fullt så strengt. Det er flott med en kort lugg, men det kan likevel henge noe hår som er litt lenger over. Hårfargen kan også være litt mer vågal. Det er flott med lyse effekter, men gjør noe annet med bunnfargen. Gjør den mørkere, og behold gjerne det kalde. Men jeg synes også man kan blande inn litt varmt også (Her er det nokk noen som er uenig med meg, men jeg synes det er kult å blande kalde og varme farger ...). Skaff deg også noen gode stylingprodukter, og invester litt tid i styling og makeup om morgenen. Da skal jeg love deg du vil oppleve at du blir sett, og på en annen måte! Lykke til.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Anne Merete mener hun trenger en vitamininnsprøytning.
Anne Merete mener hun trenger en vitamininnsprøytning. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer