Jobb

«Hemmelige» barns arverett

Publisert
Sist oppdatert
Spøsrmål: Leste artikkelen om arverett på kk.no, og nå lurer jeg på: Min samboer har et barn som ingen vet om, det er ikke registrert noe sted, og han har ingen kontakt med henne.

Hva skjer hvis han dør, og moren til barnet plutselig står fram? Vil jeg måtte dele arven selv om han har testamentert alt til meg?

Svar: Er farskapet konstatert, er barnet din samboers livsarving. Livsarvinger har krav på 2/3 av arven (pliktdelsarv). Resten av arven, 1/3, kan din samboer testamentere til deg.

Som samboer har du ingen arverett, så hvis din samboer ikke skriver testamente, arver barnet alt. Har din samboer flere barn, skal pliktdelsarven deles likt mellom dem. Det er mulig å sette en øvre grense på pliktdelsarven til 1 million kroner per livsarving.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer