Helse & Livsstil

Hjelp mot søtsuget

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente i begynnelsen av 20-årene, som de siste årene har lagt på meg et par kilo. Jeg prøver å holde meg unna søtsaker på hverdagene, men tillater meg å spise søtt lørdag og søndag. Ellers følger jeg ingen spesiell diett. Dette går bra så lenge jeg er opptatt med skole eller jobb, men fordi jeg er student, blir det mange lesedager hjemme og da sprekker jeg. Har du noen råd?StudentSvar: Det er viktig at du spiser regelmessig, og at du spiser grovt brød og mye frukt og grønnsaker som gir deg rikelig med fiber. Som et generelt råd anbefales 3–4 hovedmåltider om dagen. Frokosten gjør at forbrenningen settes i gang. Er du småsulten innimellom, kan du spise frukt eller grønnsaker. Regelmessig måltidsrytme vil kunne hindre småspising og sug på snacks og godterier. Men like viktig som kostholdet, er at du er i aktivitet. Kanskje kan du legge inn litt ekstra aktivitet i hverdagen før du setter deg ned og leser? Fysisk aktivitet hjelper veldig ofte på rastløsheten og trangen til å putte noe i munnen. Selv om ikke hver dag blir helt perfekt, så vær flink til å rose deg selv når det går bra.Jeanette RoedeKostholdsekspertjeanette@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer