Kk-ekspertene

Hjelp til å bli brillefin

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker forslag til makeup og nye briller og hårfasong, ellers er jeg 163 cm og normal grei kroppsbygning, går inn i str. 38. Til daglig foretar jeg vanlig vask og bruker lett makeup.
Milhry (53)

Svar: Makeup: Huden din ser ganske fin ut, så jeg vil anbefale deg en lett foundation — flytende, uten pudder. Legg heller litt løst pudder over makeupkremen etterpå. Bruk gjerne en concealer rundt øyne hvor du er litt mørk, gjerne en som har et orange pigment som vil dempe det mørke. Bruk en syntetisk pensel for å påføre concealeren, og en makeupsvamp til foundation.

Hva farger angår, vil jeg anbefale deg først en lys, matt øyeskygge, som du legger over det hele, helt opp til øyebrynet. Så kan du velge en brun/grå øyeskygge som du legger i globalen og drar med deg ned på lokket (duser den ut). Trekk den oppover også, det vil løfte øyet ditt. Trekk skyggen litt utover også, da blir ikke øyne så runde. Bruk kun matte skygger. Da vil du få fin dybde i øynene dine, og de vil virke dempende hvis du har litt hengende øyne.

Bruk gjerne en brun eyeliner som du markerer med langs vippekanten på overlokket og gjerne i underkant også. Bruk sort maskara. Brynene dine er perfekte, fortsett med å holde den fasongen og fargen. Dette høres kanskje litt kjedelig ut, men dette er trygge, klassiske farger og teknikker som vil kle deg. Man skal moderere seg litt, poenget er at øynene dine kommer godt frem.

Rouge: Legg gjerne en frisk farge på kinnbena dine, kun for å gi litt friskhet i ansiktet. Hvis du ønsker å smale inn kinnene dine kan du legge en dusbrun rouge, og shade/skygge kinnene. Denne legges i underkant av kinnbena. Pass på at du duser alt godt ut, slik at du ikke får noen markerte kanter — alt skal bare gli i hverandre. Når du skal markere leppene dine bruker du en lipliner. Tegn opp contouren, og legg liplineren på hele leppen også, da slites den mer jent av. Bruk en leppestift ove — en som ikke er for matt, men heller ikke for glinsende. Når det gjelder farge, kan du velge en som er dusrød, med en undertone i blått.

Briller: Her synes jeg du kan være litt vågal, du skal ikke velge en brille som er for myk eller har runde kanter. Det vil bare underbygge,at man får litt «heng» i ansiktet. Velg heller firkantete briller. Øyebrynene dine kan så vidt synes. Det er òg viktig at de går litt ut på sidene og ikke er for korte. Stikkordet er altså rett og slett firkantet. Når det gjelder farge kunne jeg tenke meg noen som har litt farge og ikke blir altfor anonyme. Hva med for eksempel brunt med gull, eller ensfarget brunt/gull, brunt med rødt? Velg en innfatning som synes. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Milhry vil vite hva slags briller og makeup hun kler.
Milhry vil vite hva slags briller og makeup hun kler. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer