Leder

Hjernelyst

«Vi kan spise oss smartere.»

Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert noen modige nyttårsforsetter du også. Min liste er omtrent som den pleier: Spise sunt, trene mer, stresse mindre, få mer tid sammen med barna, få ned tempoet tre hakk, bli litt klokere. Det er de samme frasene som i fjorårets festtalen til meg selv. Det er selvsagt fordi de brave løftene kommer av hjertets lyst en nyttårskveld. Men det er jo hodet som bestemmer.

Skal det bli fart på forsettene, må vi rett og slett finne ut av hva hjernen lyster. Visste du for eksempel av vi kan spise oss smartere? Når hjernen får den maten vi trenger, tenker vi bedre, husker mer og får masse energi. Det er altså ikke bare synd på kroppen når vi gir etter for sukkersuget og ferdigmatens bekvemmeligheter. Vitenskapen sier mer og mer presist at sunn mat er en drivkraft for hjernen, som dermed også kan trigge oss til å bruke kroppen mer og bedre.

Mat for hjernen er samtidig heldigvis også bra for den som vil ned i vekt eller få bedre kontroll over ernæringen. På listen er blåbær, fet fisk, omega 3 og olivenolje, grønnsaker som spinat og avocado, nøtter og grove kornprodukter. Om akkurat dette er kostholdsekspertene også for en gangs skyld langt på vei enige.

Også når det gjelder trening sitter det meste i hodet, det er den berømte viljestyrken som må mobiliseres i januar! Å komme i form handler jo ikke bare om hvordan vi ser ut, men om å få styrke og kraft til å tåle mer motstand, få et bedre immunforsvar og dempe negativt stress.

Selv om vi vet alt sammen, er det vel med deg som med meg: Vi kan trenge et spark bak. Derfor har KK utarbeidet et fire ukers livstilssprogram for fire forskjellige kvinner. Her møter du Nina Granlund, Lena Munkelien, Tone Skjerstad og Einy Marie Finne – med ulike, men klare utfordringer som de ville gå løs på.

På fire uker klarte alle å oppnå gode resultater, uten å slite seg ut. Alle fikk eksperthjelp av KK. Jeg er sikker på at du kan plukke opp gode tips her eller i oppskriftene med proteinrik mat.

Veien til en bedre kropp, både innvendig og utvendig, trenger ikke være en pine. Hemmeligheten er litt mer systematikk i kroppsarbeidet, og masse hjernetrim! Vi skal kjenne forskjell på noen uker.

La oss tygge litt på budskapet. Akkurat nå tenker jeg at dette blir da bare blåbær …

Sjefredaktør Bente E. Engesland.
Sjefredaktør Bente E. Engesland. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer