Blogg

Hmpf!

Jeg øver på å slippe ut min indre gneldrekjerring.

Publisert
Sist oppdatert
Kjære lesere, jeg lider for øyeblikket av langt framskreden alder (jeg fylte 31 i forrige uke), og finner det derfor betimelig å øve på hvordan jeg skal oppføre meg når jeg blir en gretten, gammel dame som hytter i neven og jager barn med kjepp. Derfor, en liten liste over folk som irriterer meg:

 • Mennesker som ikke kan være single i mer enn to dager. Ta dere sammen. Hvis du mistrives i ditt eget selskap, hvorfor skal du da plage andre menesker med det samme selskapet?
 • Søndagsjoggere, type morgenfugler. Ikke jogg gjennom Frognerparken klokken seks om morgenen når jeg går skjevhåret og sminketilgriset hjem fra nachspiel. I slike tilfeller har jeg nok plager allerede, om ikke dårlig samvittighet for manglende friskus-innstilling skal legges til på lasset.
 • Overpositive, superhjelpsomme, ultrakapable trebarnsmødre med to jobber og treningskort, samt perfekt hjem. Æææ! Si hvordan dere klarer det! Fortell meg hvor mange dere har ansatt i smug. Det er helt klart noe muffens når noen klarer å gjøre alt. Jeg vil også gjøre alt. Fortell meg hemmeligheten, ellers blir jeg sinna!

 • Da bursdagskaken var spist opp og en imponerende rekke antiryke-remedier vel plassert på badet, innså jeg at jeg nå er 31 år. Hvilket antakelig ikke er stort, men problemet er at tiden er en forbanna søndagsjogger, den har mye bedre kondis enn meg og løper fra meg stadig vekk. Før jeg vet ordet av det, er jeg 70 og får svi for at jeg aldri orket å sette meg inn i dette med pensjon - og da blir jeg bitter, sur og gretten. Best å øve allerede nå.

  T-banesniker, sæggebuksegutter, veiarbeidere på nattskift, Posten Norge, du som tok parkeringsplassen min, fulle 19-åringer på bussen, barnevognterrorister, bråkenaboen, inkompetente kundebehandlere, dårlige sjåfører, frekke unger, tv-predikanter, kattebloggere og alle andre som noensinne har irritert meg - bare vent til jeg blir pensjonist.

  Når jeg blir en gretten, gammel dame (og merk mine ord, det vil skje), skal jeg kjefte på alle. Om ikke annet, så gleder jeg meg litt til dét.

  Lill Kristin Syversen
  helse- og livsstilsjournalist, kk.no
  lks@kk.no


  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer