Noen knep:
1. Bestem deg på forhånd hva og hvor mye du skal spise.
2. Smør matpakke til lunsj hvis du kan, da har du tatt forhåndsvalget. Også matpakker kan gjøres ferske og fristende.
3. Visualiser matsituasjonen og gjerne bestillings- og forsyne seg-situasjonen også. Da er
du bedre forberedt når du står midt oppe i valgøyeblikket.
4. Forsyner du deg fra buffé, begynn med grønnsaker og gjerne sjømat. Ikke fyll tallerkenen for full. Husk at magen blir mett før øynene!
5. Kjøper du mat i kantinen, la desserten stå. Skal du absolutt ha dessert til lunsj, gå tilbake og kjøp den etter at du har spist ferdig hovedmaten. Oftest vil du merke at du behøver en kake eller dessert likevel for å kjenne deg mett.
6. Ikke hopp over lunsjen. Den gir deg en god pause fra arbeidet og påfyll til å kunne yte resten av arbeidsdagen. Husk å forlate kontorpulten slik at du virkelig får en pause.
7. Sitt alltid ned når du spiser og smak på maten. Du blir mer bevisst, tar deg bedre tid,
og nyter maten bedre.
God lunsj. Husk det er opp til deg å la hodet bestemme!
Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no