Hud & Hår

Hold stilen som spedbarnsmor

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Kunne veldig gjerne tenke meg både make-up, hår og motetips. Er gravid i mine siste uker nå og drømmen hadde vært en «bli ny»-dag utpå sensommeren/høsten.

Bruker en fuktighetskrem til ansiktet og legger på litt make-up. Litt varierende hvor mye. Renser huden om kvelden. Håret henger som regel ned eller i en liten hestehale. Pleier å ha lugg og litt oppklipt frisyre.
Maria (27)

Svar: Makeup: Du har kjempefine øyne å sminke. Bruk for eksempel en varm bronsefarget øyeskygge som du legger i ytterkant av øyelokket, trekk den litt oppover - omtrent som en c-form, det vil gi fin dybde og liv i øyet ditt.

Øyebrynene ser litt tynne ut, så prøv å gjøre dem bittelitt tykkere mot nesen, men ellers har de en flott form. Legg en dus rouge i underkant av kinnbena som en skygge, det vil smale ansiktet ditt litt. Marker også leppene dine, enten med en klar gloss eller en leppestift som gir deg litt farge.

Legg også en lipliner på hele leppen, det vil føre til at fargen holder bedre enn om du bare legger den på contouren. Har du dårlig med tid nå som du snart blir mor, kan du bruke et produkt som er både foundation og pudder i ett. Legg på med en stor pudderkost, da vil huden og fargen bli litt jevnere, og det er også lettere å legge resten av makeupen. Men pass på at du får riktig farge på den, du skal også være forsiktig hvis huden din er for tørr.

Bruker du riktige hudpleieprodukter? Det er bra du er flink med rens og pleie av huden din.

Hår: Det ser kanskje litt kjedelig ut nå, med det er kanskje ikke så rart ettersom det jo ser ut som du føder når som helst. Du skriver at du ellers pleier å ha håret mer oppklippet og med en lugg. Det tror jeg hadde vært bedre, og du hadde fått litt mer liv i det. Slik det er nå, henger det bare tungt ned og gjør ansiktet ditt litt kjedelig.

Det ser nok enda bedre ut når du samler håret ditt bak og ansiktet kommer bedre frem. Det er også fint hvis du blander den lyse hårfargen med en sjoko-farge innimellom det lyse, det kan se ut som du har gjort noe lignende på bildet — eller er det din naturfarge innimellom? Uansett er det kjempefint, men vær flink til å etterfarge det lyse. Vær flink til å investere tid på deg selv, se fresh ut, selv om du får en hektisk hverdag med spedbarn. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Hold stilen som spedbarnsmor
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer