Kirstie AlleyAlley slo for alvor igjennom i komiserien «Cheers» på slutten av 80-tallet. Siden da har vekten variert mye. I 2005 oversteg den 90 kilo, og Alley tok hovedrollen i liksom-dokumentaren «Fat Actress». Her spiller hun seg selv, som en overvektig skuespiller som prøver å overleve i Hollywood. Foto: All Over Press
Kirstie AlleyAlley slo for alvor igjennom i komiserien «Cheers» på slutten av 80-tallet. Siden da har vekten variert mye. I 2005 oversteg den 90 kilo, og Alley tok hovedrollen i liksom-dokumentaren «Fat Actress». Her spiller hun seg selv, som en overvektig skuespiller som prøver å overleve i Hollywood. Foto: All Over Press Vis mer

Ned I Vekt

Hollywoods verste jojo-slankere

Det er ikke bare stjernenes karrierer som går opp og ned.

Publisert
Sist oppdatert
Du har nok hørt uttrykket jojo-slanker før.

Det brukes om en person som går opp og ned i vekt gjentatte ganger – og i Hollywood er det mange av dem.

 • 8 skjulte slankesannheter

 • Slik spiser du mindre
 • Supervåpenet mot kiloene


 • Usunne dietter har skylden

  Hovedårsaken til den ustabile vekten er usunne dietter. Ved hjelp av et ekstremt lavkalorikosthold klarer slankeren å tape betydelig kroppsvekt.

  Det vil imidlertid være umulig å fortsette på en slik diett over lengre tid, og kan blant annet føre til at du blir deprimert og utmattet.

  Det emosjonelle stresset bidrar til at mange vender seg til gamle spisevaner igjen, og kiloene vil raskt vende tilbake.


  Legger på seg fett

  En slik usunn slankeplan – hvor et riktig kosthold og regelmessig fysisk aktivitet blir erstattet av underernæring – gjør at du taper både muskler og kroppsfett.

  Når du da begynner å spise igjen, vil kroppen reagere som den gjør ved hungersnød. Du vil gå hurtig opp i vekt, og det legger på deg vil hovedsakelig være fett.


  Kjente jojo-slankere

  For deg som har nyttårsforsett om å gå ned et par kilo, er konklusjonen klar:

  Ønsker du et varig vekttap, ikke ty til ekstreme dietter og lynkurer. Ingenting kan erstatte et sunt kosthold og regelmessig mosjon.

  Se bildene av Hollywoods verste jojo-slankere:
  LES OGSÅ:

 • Slik holder du deg slank
 • Brenn fett i en fei
 • «Spis variert» - hva betyr det?
 • Snarveien til gode matvaner
 • Fy-maten du trygt kan spise
 • Stjernenes syke sultekurer
 • 10 enkle tips som kutter kalorier
 • 100 smarte slanketips
 • Ukeplan for et sunnere liv

 • Ta testen: Trenger du egentlig å slanke deg?
 • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?
 • Ta testen: Hvor sunt lever du?
 • Ta testen: Hva vet du om hva som er sunt?

 • Kirstie Alley


  Alley slo for alvor igjennom i komiserien «Cheers» på slutten av 80-tallet. Siden da har vekten variert mye.

  I 2005 oversteg den 90 kilo, og Alley tok hovedrollen i liksom-dokumentaren «Fat Actress». Her spiller hun seg selv, som en overvektig skuespiller som prøver å overleve i Hollywood.

  Oprah Winfrey


  Oprah Winfrey har hatt en utrolig karriere – og anses som verdens mest innflytelsesrike kvinne.


  Ifølge Winfrey selv er det følelsesmessige årsaker, blant annet en rekke destruktive, romantiske forhold, som har forårsaket de store svingningene i vekten.


  I 2007 ble talkshow-dronningen diagnostisert med sykdom i skjoldbruskkjertelen, hvor vektøkning er et kjent symptom.


  Ricky Lake


  En annen kjent talkshow-vertinne og jojo-slanker er Ricky Lake.


  I 2007 begynte Lake på et «nytt opplegg» som resulterte i et vekttap på rundt 60 kilo.


  I november samme året gikk Lake offentlig ut og sa at vektproblemene hennes skyldtes at hun ble seksuelt misbrukt i barndommen.

  Britney Spears


  På slutten av 90-tallet gjorde Britney Spears braksuksess med hitten «…Baby One More Time». Hun var sammen med boybandmedlem og tenåringsidolet Justin Timberlake – og var hele amerikas «sweetheart».


  Siden den gang er det mye som har gått galt. Graviditeter, identitetskriste og et stormfullt ekteskap med Kevin Federline, med påfølgende skilsmisse, har tydelig påvirket vekten.


  Nå ser det imidlertid ut til at 26 år gamle Spears har funnet ut av krisen. I november 2008 gjorde hun et realt comeback på MTV Europe Music Awards hvor hun høstet to priser: «Årets album» (Blackout)og «Beste Artist 2008».

  Mariah Carey


  Mariah Carey slo igjennom i 1990, og hun ble den mest suksessfulle amerikanske musikkartisten på hele 90-tallet.


  Siden den gang har både karrieren og vekten gått opp og ned. På begynnelsen av 2000-tallet dalte salgstallene og forsøket som skuespiller var en flopp.


  I 2005 gjorde imidlertid divaen comeback med albumet The Emancipation of Mimi. Hun deler i dag førsteplassen som den mestselgende kvinnelige artisten i historien med Madonna.

  Tyra Banks


  Tyra Banks pensjonerte seg fra supermodelltilværelsen i 2005 for å konsentrere seg om TV-karrieren. Vekten har variert mye, men Banks selv mener at hun ser bedre ut nå enn før:


  - Publikum identifiserer seg bedre med meg når jeg veier 70 kilo enn når jeg veier 65, skal hun ha sagt.


  Men Banks har ikke bare fått ros for sine nye kurver. I 2007 ble Banks snikfotografert i badedrakt på stranda. Bildene fikk flere tabloidaviser til å omtale henne som «en feit gris».


  Beyoncé Knowles


  Sangeren og skuespilleren Beyonce Knowles gikk ned hele to størrelser og ni kilo for rollen i filmen «Dreamgirls». For å klare det overlevde hun på sitronsaft, vann og lønnesirup.


  Knowles mente imidlertid at det beste med dietten var å avslutte den og få formene sine tilbake:


  – Det festligste var å legge på seg igjen og spise smultringer og alt det der. Jeg har fått tilbake kroppen min, sa stjernen til Female First.

  Janet Jackson


  Vekten til Janet Jackson har ikke akkurat vært stabil gjennom karrieren hennes. I et åpenhjertig intervju på TV-showet «Access Hollywood» innrømmer Jackson at mye skyldes sårende ord i oppveksten.


  Og det var gjerne søsknene hennes som ga henne de lite flatterende navnene, ifølge Ananova.


  - De kalte meg for slaktegris. Det er ikke så koselig, sa Janet på TV-programmet.
  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer