Ned I Vekt

Hollywoods verste jojo-slankere

Det er ikke bare stjernenes karrierer som går opp og ned.

Kirstie AlleyAlley slo for alvor igjennom i komiserien «Cheers» på slutten av 80-tallet. Siden da har vekten variert mye. I 2005 oversteg den 90 kilo, og Alley tok hovedrollen i liksom-dokumentaren «Fat Actress». Her spiller hun seg selv, som en overvektig skuespiller som prøver å overleve i Hollywood. Foto: All Over Press
Kirstie AlleyAlley slo for alvor igjennom i komiserien «Cheers» på slutten av 80-tallet. Siden da har vekten variert mye. I 2005 oversteg den 90 kilo, og Alley tok hovedrollen i liksom-dokumentaren «Fat Actress». Her spiller hun seg selv, som en overvektig skuespiller som prøver å overleve i Hollywood. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har nok hørt uttrykket jojo-slanker før. Det brukes om en person som går opp og ned i vekt gjentatte ganger – og i Hollywood er det mange av dem.
 • 8 skjulte slankesannheter
 • Slik spiser du mindre
 • Supervåpenet mot kiloene
 • Usunne dietter har skylden

  Hovedårsaken til den ustabile vekten er usunne dietter. Ved hjelp av et ekstremt lavkalorikosthold klarer slankeren å tape betydelig kroppsvekt. Det vil imidlertid være umulig å fortsette på en slik diett over lengre tid, og kan blant annet føre til at du blir deprimert og utmattet. Det emosjonelle stresset bidrar til at mange vender seg til gamle spisevaner igjen, og kiloene vil raskt vende tilbake.

  Legger på seg fett

  En slik usunn slankeplan – hvor et riktig kosthold og regelmessig fysisk aktivitet blir erstattet av underernæring – gjør at du taper både muskler og kroppsfett. Når du da begynner å spise igjen, vil kroppen reagere som den gjør ved hungersnød. Du vil gå hurtig opp i vekt, og det legger på deg vil hovedsakelig være fett.

  Kjente jojo-slankere

  For deg som har nyttårsforsett om å gå ned et par kilo, er konklusjonen klar:Ønsker du et varig vekttap, ikke ty til ekstreme dietter og lynkurer. Ingenting kan erstatte et sunt kosthold og regelmessig mosjon.

  Se bildene av Hollywoods verste jojo-slankere:

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer