<strong>HOT I HØST:</strong> Nå skal håret se mest mulig produktfritt og naturlig ut, men det må styles for å se sånn ut. Foto: All Over Press
HOT I HØST: Nå skal håret se mest mulig produktfritt og naturlig ut, men det må styles for å se sånn ut. Foto: All Over Press Vis mer

Hår

Høstens aller hotteste frisyrer

Akkurat det du trenger å vite før du går til frisøren denne sesongen.

Publisert
Sist oppdatert
Vi har sett det på catwalken – nå ser vi det snart på gata, om enn i en noe mer nedtonet stil. Går du for rett og strukturert hår, en rotete hårtopp eller en skikkelig puffy stil i høst?

Cathrine Sørlie, stylist for Wella Professional.
Cathrine Sørlie, stylist for Wella Professional. Vis mer

TREND 1: Løst, ledig og romantisk

Løse, glatte lokker og en avslappet stil har dominert catwalken hos blant andre Balmain, Roberto Cavalli og Jean Paul Gaultier i høst, skriver Fashion Magazine.

– I et par sesonger har vi sett en eller annen form for fasong på håret, og det er brukt mange produkter, sier Guido Palau, kreativ konsulent hos Redken og mannen bak de sexy, frittfallende krøllene vi har sett på visningene til jean Paul Gaultier og Roberto Cavalli.

Han tror kvinner ønsker seg en mer avslappet stil uten så mye styr – at de vil føle seg som seg selv igjen. Men det er ikke dermed sagt at frisyrene oppstår på magisk vis, helt av seg selv. En del av disse lookene krever tid, produkter, føner og til og kanskje til og med krølltang.Slik gjør du det selv: – Føn håret med en mousse i bunnen og en varmebeskyttende spray i lengder og spisser. Glatt håret med en rettetang, og tuper lett på kronen, forklarer Cathrine Sørlie, stylist for Wella Professional.

Avslutt gjerne med en lett dusj av hårspray så det holder formen utover dagen eller kvelden.

Hvis du har ganske glatt hår og vil ha en litt mer bølgete variant kan du tviste og krølle håret med fingrene mens du føner og droppe rettetanga.

Se bilder av denne stilen og produktforslag her:


TREND 2: Romantisk, lav knute

Den romantiske knuta fikk en ny vår på høstens catwalker, og hos de fleste designerne var det en lavtsittende og rufsete variant som dominerte.

Celine, Dolce & Gabbana, Balenciaga, Valentina og Donna Karan var blant motehusene som gikk alle for den avslappede stilen med rufsete, løse og romantiske knuter.

Denne frisyren passer godt sammen med høstens ladylike stil og feminine mote, siden den er både klassisk og elegant. Samtidig får den håret vekk fra ansiktet så du kan vise fram hvordan du har mestret sesongens store sminketrend: røde lepper og svart eyeliner.

Den er muligens også den aller enkleste å gjenskape hjemme hos deg selv.

Slik gjør du det selv: Tuper håret lett og spray over med en hårspray. Lag en løs hestehale, og så en knute, og fest den med spenner. Dander håret fra den ene siden, over og rundt knuten (toppen) i nakken. Det samme på motsatt side, og fest med spenner og spray lett over, forklarer Cathrine Sørlie.

Se bilder av denne stilen og produktforslag her:


TREND 3: Fluffy volum

Sesongens oppblåste stiler er minimalismens rake motsetning.

Vi kommer ikke utenom Lady Gaga når vi snakker om stort, fluffy hår med mye volum, men høstens motevisninger har ikke bare sett «gagaeske ut» – her varierer det fra store og sofistikerte ballonginspirerte hårtopper hos Prada, via den glattere klokkeformede varianten med hint av 40-tallet hos Loewe til Chanels glamorøse og fluffy frisyre.

Variasjonen må jo bare bety at her finnes det muligheter for alle, enten du ønsker en strammere, glattere stil eller en neste elektrisk og flyvende variant.

Slik gjør du det selv:
– Spray saltvannsspray i hele bunnen og ha hårmousse i lengder og spisser i håndkletørt hår. Føn deretter håret med en stor rundbørste, og form håret litt innover, forklarer Cathrine Sørlie.


Se bilder av denne stilen og produktforslag her:


– Bruk en krepptang gjennom hele håret. Unngå den innerste centimeteren ved hårfestet, og tuper håret kraftig 5-6 centimeter i bunnen, spray med en lett hårspray, gre håret forsiktig bakover med naturbørste og form frisyren som vist på bildet. Fest frisyren med hårspenner, sier stylisten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer