Kk-ekspertene

Hudpleie & makeup for nybegynnere

Kristine ønsker grunnleggende kunnskaper om makeup og hår.
Kristine ønsker grunnleggende kunnskaper om makeup og hår. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp til hårfrisyre, har langt hår som jeg bare setter opp i hestehale. Ønsker også hjelp til sminke, kan ikke sminke meg, har ikke peiling på farge. Vi også vite mer om hva slags kremer som er bra og hvilke man skal holde seg unna.Jeg får ikke til å sminke meg, har aldri gjort det selv. Jeg kan lite om å ta vare på utseende, men er veldig interessert i å lære slik at jeg kan gjøre en innsats.
Kristine (27)

Svar: Fortvil ikke, alt kan læres. Jeg skal gi deg noen få og gode tips, som jeg håper vil gi deg litt inspirasjon til å begynne å sminke deg og style deg litt.

For å begynne med det viktigste, hudpleie! Begynn med å finne deg en god dagkrem, som gir huden din masse fuktighet, uansett om huden er tørr eller fet. Renseprodukter er også veldig viktig. Gjør det til en rutine å rense huden din hver kveld, for selv om du ikke bruker sminke er det viktig å rense huden daglig. Peel huden 2-3 ganger per uke. Gjør du alt dette vil du få en flottere hud, og det er faktisk lettere å legge makeup også.

Makeup: Vil anbefale deg å bruke en foundation som vil jevne huden din og få den til å se mer fresh ut. Legg den på med en makeupsvamp, da vil den bli jevnere og se renere ut enn om du hadde brukt fingrene. Så er det lurt å legge et tynt lag med et transparent pudder, det vil gjøre makeupen mer holdbar utover dagen. Husk også øyelokkene med både foundation og pudder.

Napp brynene dine en god del, lag de litt tynnere og «rensk» opp, ettersom dette vil gjøre veldig mye med ansiktet ditt og gi øynene dine et ekstra løft. Synes du det er for vanskelig å gjøre selv, gå til en profesjonell og få hjelp.

Skaff deg en lys øyeskygge, gjerne med et rosa skjær. Denne legger du over hele lokket, helt opp til brynet. Til å begynne med så holder dette med skygge, du kan heller avansere etter hvert som du føler at du fikser dette. Så legger du på maskara, på både over- og undervippene. Kjøp deg en brun kajal, som du legger som en veldig tynn sterk langs over vippekanten. Legg også litt under, men ikke på våtkanten.

Legg en varm, men ikke for mørk rouge under kinnbena dine, dette vil gi en fin friskhet samtidig som det vil smale inn ansiktet ditt. Ikke legg rougen på kinnbena. Bruk gjerne en svak rosa lipgloss. Det vil være nøytralt, samtidig som det gir spill på leppene dine. Lipgloss er også veldig lett å legge.

Når det gjelder håret ditt, så vil jeg kanskje klippet det opp litt og fått mer liv i det. Hårfargen bør kanskje gjøres friskere også. Det som er viktig at håret ikke gjør ansiktet ditt for tungt. Det å alltid ha hestehale er kanskje litt kjedelig. Dette fikser du, lykke til, vær flink til å prøve deg frem og investér litt ekstra tid om morgenen med stylingen.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Kristine ønsker grunnleggende kunnskaper om makeup og hår.
Kristine ønsker grunnleggende kunnskaper om makeup og hår. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer