Kk-ekspertene

Hudproblemer

Elin vil gjerne ha en jevnere ansiktsfarge.
Elin vil gjerne ha en jevnere ansiktsfarge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Med tre barn i alderen 6 måneder til 13 år blir det kjappeste løsning når jeg skal fikse meg selv. Starter dagen med dusj hvor jeg også vasker håret og renser ansiktet med Nivea eller l'Oreal renseprodukter (billig og enkelt). Bruker en ansiktskrem etterpå.

Huden i ansiktet er veldig ujevn i fargen - med fregner og synlige blodårer i kinnene mens området under øynene er veldig lyst. Vet ikke helt hvordan jeg skal få et jevnere utseende på huden.
Elin (37)

Svar: Du er flink med rens av huden, det er bra. Husk også peeling. Jeg vil anbefale deg et supert peodukt fra Babor som er for kyprose, det forebygger og demper. Dette får du kjøpt i hudpleiesalonger. Det er også veldig viktig at du bruker en god kuldekrem når du er ute og det er kaldt.

For å dempe og jevne huden din, vil jeg anbefale deg å bruke en foundation som passer med din lyse naturlig farge, du kan kanskje ta utgangspunkt i halsen din. Pass på at den ikke er mørk, men derimot smelter inn i huden din. Legg så en concealer over det røde, og det som er viktig er at concealeren har et grønt pigment i seg. Det grønne vil dempe det røde (grønn er komplementærfargen til rødt).

Legg det veldig tynt og jevnt med en syntetisk pensel. Legg så et tynt lag med et transparent pudder over. Hvis det fortsatt er veldig rødt, kan du gå veldig forsiktig over med litt mer concealer.

Men pass på så du ikke ser for sminket ut, det er fint at det røde får skinne litt igjenom. Det ser friskt ut, og du trenger ingen rouge. Concealeren bør være litt tørr, slik at den får feste. Er den for fet, sklir den bare vekk. Det er ok om partiet rundt øynene er litt lysere. Du slipper mørke ringer i hvert fall, og ser litt mer våken ut. Ellers bør du unngå makeup som har noe rødt i seg, det vil bare fremheve det røde.

Du har vakre øyne, og perfekte bryn. Marker øynene dine med brunt eller grønt, det vil være stilig. Håper dette vil hjelpe deg til å få litt jevnere farge i ansiktet, lykke til.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Elin vil gjerne ha en jevnere ansiktsfarge.
Elin vil gjerne ha en jevnere ansiktsfarge. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer