Jobb

Huskeliste for personlighetstester

Skal du skifte jobb, er det sannsynlig at du må ta en personlighetstest. Her er noen tips om hva du bør kontrollere selv

Publisert
Sist oppdatert
Av Ingvild Kjøde Hvert år må rundt 100 000 norske arbeidstakere ta personlighetstester. Flere eksperterhar kritisert mange av testene for å være useriøse. Skal du være testkanin er det greit å ha følgende i bakhodet: ● Avklar hvem som får tilgang til dataene. Krev en skriftlig testrapport til deg selv.● Sjekk hvilket firma som står bak. Personlighetstester blir mye brukt i rekrutteringsfirmaer,men også innad i firma som har kjøpt retten til å bruke en slik test. Firmaet bør da være godkjent til å bruke den.● Krev å få møte til samtale om testen slik at du får kommentere testresultatene. ● Svar ærlig, men ta den tiden du trenger.● Svar på hvordan du faktisk er, ikke hvordan du er på en dårlig eller svært god dag. Ikke vær for selvkritisk i svarene du gir.● Tenk på hvordan du er på jobb når du svarer. Er du sosial i fritiden, kan du likevel være en robot på jobben.● Korriger testresultatene etterpå hvis du er uenig i dem. Selv de beste testene har store feilmarginer. Du kjenner deg selv bedre enn testen gjør.● Sørg for at testen ikke blir lagret, uansett om du blir ansatt eller ikke. Det er ikke kjekt hvis sjefen din har testen i skrivebordsskuffen og bruker den mot deg i framtiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer