Helse & Livsstil

Hva er kesam?

Publisert
Sist oppdatert




Spørsmål: Jeg lurer litt på dette med kesam, spesielt den med 1 prosent fett. Hva kan kesam erstatte? Rømme? Fløte?
Nina

Svar: Sans Kesam er en mager ferskost med rund og fyldig smak, rik på proteiner og fattig på fett. Kesam kan tilsettes bakverk, yoghurt eller frokostblandinger for å gjøre måltidet mer balansert. Dessuten gir proteinene økt metthetsfølelse. Kesam kan erstatte mye av fettet i matlagingen uten at det går ut over smaken. Kesam 1 prosent kan benyttes på samme måte som rømme og egner seg godt til dipper, dressinger og kalde sauser. Kesam kan også erstatte noe av kremfløten i desserter og kakeoppskrifter. I tillegg vil bakverk holde seg saftig mye lenger og smuldre mindre når du har litt kesam i deigen. Kesam kan ikke kokes, men er ypperlig i varme retter som skal tilberedes i ovnen.
www.tine.no kan du søke på «kesam», og få mange ulike opppskrifter hvor den erstatter fetere ingredienser.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Hva er kesam?
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer