Makeup

Hva er mine farger?

Stilen har du kanskje allerede. Det er de små justeringene som utgjør forskjellen.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker å finne min stil, noe som kler meg - mine farger. Synes jeg enten overdriver eller ikke gjør noe ut av det i det hele tatt! Til daglig vasker jeg huden hver kveld og hver morgen, jeg renser bort sminken og har på litt fuktighetskrem. Jeg bruker maskara og litt pudder av og til.
Iris Marie (23)

Svar: Jeg synes det ut i fra bildet ser ut til at du er flink til å legge makeup. Når det gjelder valg av farger på øyeskyggen, så er du typen som kler både varme og kalde farger. På leppene vil jeg allikevel si at du kler de varme fargene - og ikke de kalde. I utgangspunktet er du derfor en varm type.

Selv om øynene dine har en flott, kald farge, er hudtonen din meget viktig for å finne ut hvilken hårfarge du kler. Du kan altså leke deg mer med farger på øynene enn på leppene, så hold deg til en varm farge. En blå undertone på en leppefarge blir helt feil til deg.

Det ser ut som du er flink til å holde formen på brynene dine, men de er litt forskjellige - så kanskje du vil rette litt ekstra opp i det høyre brynet? Da vil jeg også anbefale deg å gå til anskaffelse av en øyebrynsgele. Den gjør det lettere å finne, og å holde på formen.

Det er forskjellige teknikker å velge mellom når man vil legge på øyeskygge. Man kan enten legge den mørke skyggen kun på lokket, eller i globalen og duse den oppover, og holde lokket lyst. Ved å legge lokket mørkt, får du sotede øyne og et mer intenst og sexy blikk. På dagtid kan du elge å holde hele øyepartiet lyst i tillegg til å bruke en sort eyeliner og maskara. Det er meget delikat og enkelt. Så kan du heller utfordre med mer mørke farger på kveldstid.

Du har et ovalt/hjerteformet ansikt, så rougen bør legges mer sideveis - nesten som en svak trekant rett i underkant av kinnbena dine. Du bør legge litt på selve bena også. Ikke legg rougen for mye langsgående i ansiktet ditt, da er du i ferd med å brekke opp ansiktet ditt. Legg den som en dus skygge, og ikke som en strek. Den vil da også hjelpe til med å smale inn ansiktet ditt.

Hårmessig synes jeg du ser frisk ut, og hårfargen ser flott ut. Du kan allikevel definere begge litt mer. Selve lengden på håret er fin, men det er litt for mye volum på sidene. Kanskje du kan smale inn litt på sidene, og ha det litt lettere helt i front på sidene? Hva med en morsom, kortere lugg som ikke er så kompakt som nå? I utgangspunktet er stilen der både på hår og makeup, men det handler kun om noen små justeringer. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

LES OGSÅ:
 • Øyne som glitrer
 • Slik sminker du øynene store
 • ABC i øyemakeup
 • Finn riktig makeupfarge
 • Fremhev øynene
 • henne.no: Slik får du sotede øyne

 • Helges videoguide: Hverdagsmakeup trinn for trinn
 • Helges videoguide: Festmakeup trinn for trinn
 • Makeupguiden: Glamorøst 80-tall
 • Makeupguiden: Sexy og elegant
 • Makeupguiden: Naturlig søt
 • Makeupguiden: Sprudlende frisk
 • Iris Marie tror ikke hun har funnet stilen sin, og vil vite hvilke farger hun kler.
  Iris Marie tror ikke hun har funnet stilen sin, og vil vite hvilke farger hun kler. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer