Jobb & Penger

Hva koster barn?

Gjør deg klar for å endre litt på livet ditt.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Samboeren min og jeg har bestemt oss for å prøve å få barn nå. For å planlegge litt framover vil jeg finne ut hvor stor endring det blir i økonomien vår de første årene hvis jeg for eksempel er hjemme med barn i to år.

Jeg jobber full stilling nå og tjener cirka 350 000 i året. Han tjener 500 000. Det er så mange ordninger at jeg blir helt satt ut av å skulle gå inn i dette på egenhånd.

Svar: Når du får barn, får du foreldrepenger (det som tidligere het fødselspenger og adopsjonspenger, skiftet navn til foreldrepenger den 01.01.2007).

Ordningen gir deg permisjon i 44 uker med 100 prosent lønn eller 54 uker permisjon med 80 prosent lønn - i begge tilfeller inntil 377 352 kroner, som er seks ganger grunnbeløpet.

Med en lønn på 350 000 kroner er du innenfor denne grensen og vil således ikke tape på å få foreldrepenger i stedet for lønn i den perioden du har krav på det.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer