Trening

Hva skal jeg trene?

Når tiden er knapp, bør prioriteringen være klar.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hva slags trening skal man prioritere når man bare har tid to ganger i uken? Anaerob eller aerob trening? Styrketrening eller kondisjon?
Rådvill

Svar: Først vil jeg si at to ganger i uken er et strålende mål for både helse og bedring i formen. Jeg vet ikke om du er veltrent eller utrent, så jeg går ut fra noe midt mellom.

Den aller beste generelle gevinsten får du ved å legge hovedvekt på kondisjonstrening, og så legge inn få, men effektive styrkeøvelser i tillegg. Du kan for eksempel trene kondisjon i 40 minutter og gjøre 4 styrkeøvelser etterpå. Det er en flott formel.

Styrkeøvelsene bør være for de store muskelgruppene (knebøy, utfall, benkpress, nedtrekk, skulderhev, kjerneøvelser), og du bør ta i skikkelig for å få utbytte av dem. Iblant er det lurt å variere litt for å overraske kroppen og unngå å bli lei. Test en gruppetreningstime eller spinning, jogg en annen rute, prøv en ny styrkeøvelse.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer