Årets Kvinner

Hvem fortjener tittelen «årets medmenneske 2015»?

Kjenner du en kvinne som gjør mye for andre? Nå kan du nominere henne til KK-pris.

KK KÅRER ÅRETS MEDMENNESKE: Jeanette Borgen Olsen fra Kråkerøy ble kåret til årets medmenneske 2014 av KKs lesere, etter å ha bygd opp både skole og barnehjem på lutfattige landsbygda i India. Her løftes hun av sine stolte barn (f.v.) Thomas Akik (11), Henrik Leandro (21), Therese Neema (17) (bak) og Line Vanessa (21).

 Foto: All Over Press
KK KÅRER ÅRETS MEDMENNESKE: Jeanette Borgen Olsen fra Kråkerøy ble kåret til årets medmenneske 2014 av KKs lesere, etter å ha bygd opp både skole og barnehjem på lutfattige landsbygda i India. Her løftes hun av sine stolte barn (f.v.) Thomas Akik (11), Henrik Leandro (21), Therese Neema (17) (bak) og Line Vanessa (21). Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvert år kårer KK årets kvinner, det vil si de damene som har imponert og inspirert oss mest i året som har gått. De blir alle presentert i vårt store nyttårsnummer.

Nå trenger vi din hjelp til å kåre årets medmenneske 2015!

I fjor fikk Lene Marlin prisen som årets forbilde etter å ha snakket åpent om egne selvmordstanker. Sissel Wold ble årets stemme. Anita Krohn Traaseth ble kåret til årets inspirator.

Skijentene fikk prisen for årets kvinnefellesskap og Silje Lehne Michalsen, legen som under oppdrag for Leger Uten Grenser ble smittet av ebola – og fortsatt ønsket seg ut igjen, fikk prisen som årets ildsjel.

Mens de utkårede ovenfor nennsomt er plukket ut av kk-redaksjonen, har vi i tillegg en helt spesiell pris, nemlig årets medmenneske.

Den prisen er det dere lesere som bestemmer hvem som skal få, gjennom en nettavstemming her på kk.no.

Kriteriene for årets medmenneske er disse: Det er hun som alltid stiller opp for andre, som på egen hånd driver med veldedighet, det er en som har reddet liv eller en som brettet opp ermene da det gjaldt som aller mest.

ÅRETS FORBILDE 2014: Lene Marlin trodde aldri hun skulle fylle 30, og fortalte i fjor åpent om sine selvmordstanker. Foto: All Over Press
ÅRETS FORBILDE 2014: Lene Marlin trodde aldri hun skulle fylle 30, og fortalte i fjor åpent om sine selvmordstanker. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Anita Krohn Traaseth: Slik taklet hun morens selvmord

Stor respons i fjor

Da vi for første gang i fjor skulle kåre årets medmenneske, var responsen fantastisk da vi ba dere lesere om hjelp.

Seks knallsterke kandidater endte vi opp med, som alle ble presentert her på kk.no.

Den som ble stemt helt til topps som årets medmenneske 2014, var Jeanette Borgen Olsen, som sammen med sin familie har bygget opp både skole og barnehjem i India, midt i en overveldende nød.

 

SAMMEN: De har hele tiden vært sammen om Global Aid-prosjektet, ekteparet Jeanette Borgen Olsen og Haakon Olsen. Han reiser oftest til India, og kommer hjem med ordene: Bare 50 barn til.   Foto: All Over Press
SAMMEN: De har hele tiden vært sammen om Global Aid-prosjektet, ekteparet Jeanette Borgen Olsen og Haakon Olsen. Han reiser oftest til India, og kommer hjem med ordene: Bare 50 barn til. Foto: All Over Press Vis mer

Nå håper redaktør Ellen Wisløff igjen på hjelp fra dere lesere. 

- Det finnes så enormt mye engasjement der ute, og når vi skal hedre årets kvinner, er det helt naturlig å trekke fram de store ildsjelene blant oss. Nå håper jeg mange setter seg ned og sender oss noen ord. Fortell om korpslederen som bryr seg ekstra mye, læreren som ser elevene som trenger det mest, hun som har brukt fritiden sin denne høsten på å samle inn klær til mennesker på flukt – eller andre som gjør en helt spesiell innsats for andre, oppfordrer KKs redaktør. 

LES OGSÅ: Anbjørg Sætre Håtun årets inspirator 2013

Nominér og vinn premie!

Vinneren av årets medmenneske-prisen, vil som de andre årets kvinner bli intervjuet og fotografert til KKs nyttårsnummer. De vil også få en premie på 5000 kroner som de kan dele ut til en valgfritt formål.

Har du et forslag til en kvinne som fortjener å bli årets medmenneske?

Send det til redaksjonen@kk.no innen fredag 16. oktober.

Til dere som nominerer vil det også vanke premier. Alle de som sender inn sine forslag, vil bli med i trekningen av fem gratisabonnement på interiørmagasinet KK Living.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer