Hud & Hår

Hver dag er en fest

Men hvordan skille mer på hverdag og fest?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Sminker meg alltid likt, enten det er fest eller hverdag. Vet ikke hva jeg burde framheve eller tone ned. Er usikker på frisyren også, og om sånn jeg har det nå er det beste for meg.

Jeg vasker håret ca. annenhver dag, renser ansiktet hver kveld, og tar på ny makeup hver morgen. Jeg liker litt «freshe» farger som får meg til å se våken og kvikk ut.
Martine (20)

Svar: Når det gjelder fargevalg til makeupen din, så tror jeg du er finest i de kalde fargene, de som har en blå undertone. Lilla er du kjempestilig med, men som sagt kan du bruke alle de kalde fargene, i tillegg til sort. Slik du har lagt makeupen på bildet er kjempebra - rent og delikat, noe som er en kunst å få til.

Du kan variere øyemakeupen ved å enten legge den mørke fargen kun på lokket, trekke den med ut på siden, ikke oppovet - for å strekke øyet ut på siden. Markér også langs undervippene. Bruk en sort eyeliner, og juks den ut på sidene og trekk den litt opp også. Ønsker du store øyne, gjør du motsatt, lokket lyst, den mørke fargen i globalbuen, og trekk den oppover på øyebenet, og ut på sidene også, dus godt ut i overgangene.

Du kler å jukse øynene dine ut på sidene, så de ikke blir for smale. Bruk gjerne skimmerskygger. For å legge en fin øyemakeup, er det viktig at du har gode pensler, bruk pensler som er laget av ekte hår, ikke syntetiske. Ha en som du legger den lyse skyggen og duser ut fargene med, og en som du legger den mørke fargen med. Husk å rense dem ofte, hvis ikke blir også makeupen skitten.

Når det gjelder hårfrisyren din, synes jeg den kler deg kjempegodt. Den ser også veldig riktig ut til deg, så den kan du godt fortsette med en stund til. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Martine vil vite hva som må dempes og fremheves.
Martine vil vite hva som må dempes og fremheves. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer