Helse & Livsstil

Hvilke matvarer inneholder hva?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hvilke matvarer inneholder mye karbohydrater og hvilke inneholder mye proteiner?
Bente

Svar: Det er matvarer som kommer fra planteriket som inneholder karbohydrater.

Kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær inneholder hovedsakelig karbohydrater i form av kostfiber og stivelse, i tillegg til at de inneholder mange andre viktige vitaminer og mineraler.

Vi får også karbohydrater fra sukkerholdige matvarer som blant annet kaker, sjokolade og brus, men disse inneholder hovedsakelig karbohydrater i form av sukker, og lite av andre viktige næringsstoffer.

Matvarer med mye proteiner er animalske matvarer som kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer