Hud & Hår

Hvor er gløden?

Kunsten å få huden og øynene til å gnistre.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Mitt store problem er å få en fin glød i huden og fremheve øynene. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal legge kajal eller eyeliner slik at øynene mine kommer skikkelig frem. Jeg føler meg ofte uggen av å se meg selv i speilet og se at øynene er den delen av ansiktet mitt som kommer minst frem.

Hver morgen vasker jeg ansiktet bare med vann, fordi huden min reagerer fort på renseprodukter og er svært sensitiv pga behandling av kviser. Jeg bruker en god fuktighetskrem og påfører deretter ID mineralsminke, maskara og eyeliner. Av og til øyeskygge.

Når kvelden kommer renser jeg ansiktet med en rensemelk og påfører kvisekrem. Når det gjelder håret bruker jeg en kur hver dag, som sitter i bare noen minutter. Har merket veldig stor forskjell på håret mitt etter jeg begynte å bruke det. Håret faller ikke lenger så lett sammen, til tross for daglig føning og glatting.
Camilla Christine (20)

Svar: Du har fantastisk flott øyne, de gnistrer jo. Brynene dine er også helt perfekte! Det er veldig bra at du tar det med egenpleie på alvor, og at du bruker bra produkter, good girl! Men skal gi deg noen tips som vil fremheve øynene dine enda mer.

Når det gjelder å legge en eyeliner, eller kajal, er det litt vanskelig å forklare det her, men hvis du gå inn på kk.no og ser på videoen jeg har laget, Makeupens ABC, vil du se hvordan jeg gjør det, og ellers også få tips til å legge en øyemakeup.

Slik du er på bildet er kjempefint. Ved å legge en eyeliner i tillegg, kunne du fint brukt det som en dagmakeup. Når du skal legge en øyeskygge, kan du velge den tradisjonelle måten - å først legge en varm, lys skygge på hele lokket - opp til øyebrynet. Legg så en mørkere skygge i globalen, trekk den opp på øyebenet og dus den veldig ut i overkant, slik at skyggene flyter i hverandre.

En annen metode er å legge hele lokket mørkt, og ikke trekk skyggen oppover. Da får du et mer dramatisk og sexy look. Det vil smale øynene dine, mens den klassiske måten å gjøre det på vil gjøre øynene dine enda større. Legg den samme skyggen du har valgt i underkant, langs undervippene.

Farger du kan bruke: Høstens farger, de kler deg kanonbra! Lilla, grønt, burgunder, sort, jordfarger, egentlig kan du faktisk velge mellom de fleste farger. Du må prøve å ikke bli uggen i speilet av å se deg selv, det må du love meg! Lykke til.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Camilla Christine synes øynene hennes virker slappe og mutte.
Camilla Christine synes øynene hennes virker slappe og mutte. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer