Helse & Livsstil

Hvor lenge varer en orgasme - egentlig?

Publisert
Sist oppdatert




Spørsmål: Det jeg lurer på er hvor lenge jenter i gjennomsnitt har en orgasme? Jeg mener, minuttene som leder opp til klimakset er herlige, og er fornøyd med hvordan jeg opplever det. Men jeg leser jo at selve orgasmen kan vare i flere minutter - og det er noe jeg ikke opplever.

Jenter er jo forskjellige, men er lengden noe man kan øve seg på, liksom? Min varer «bare» som et klimaks noen sekunder.

På forhånd takk!
Mari Elise

Svar: Det er nok du som er normalen, jeg har ikke vært borti noen jenter som har orgasme i flere minutter. Sammentrekningene i muskulaturen og orgasmefølelsen varer svært kort tid, både for menn og kvinner.

Orgasme hos kvinner viser seg med rytmiske sammentrekninger ved ca 0.8 sekunders intervaller ved 3-7 eller flere sammentrekninger. Det kan være kortere tid mellom de første sammentrekningene enn de siste. Orgasmene varierer i styrke og lengde fra gang til gang. Det kommer an på hvor konsentrert du er om det som skjer, hvor uthvilt eller sliten du er, hvor avslappet du er m.m.

Det er imidlertid mulig å få flere orgasmer etter hverandre, og for å få det til må en fortsette å stimulere seg. Mange trenger en pause før de starter stimuleringen på nytt, mens andre kan fortsette uten pause. Mange menn har ubrukte muligheter her fordi de tenker at de er ferdige etter en orgasme og fortsetter derfor ikke å prøve. Jeg har inntrykk av at kvinner i større grad enn menn er inneforstått med at de kan ha serieorgasmer, uten at jeg har noen forskningsmessig belegg for den uttalelsen.

Nå er det også slik at en del blir veldig utladet etter en orgasme og føler ikke for å få en til med det samme. Noen kvinner sier de opplever orgasmene forskjellig etter hvor de stimulerer seg eller blir stimulert, om det er via klitoris eller forskjellige punkter i skjeden. Her er det bare å prøve seg fram.

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer