Hud & Hår

Hvordan bli feminin?

Hvordan bli mer jentete i et mannsdominert miljø?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er 29 år, mor til jente på 5 år Jeg føler meg som en guttejente - dvs jeg jobber med bare menn og må innrømme at jeg føler for å bli ny ,føler meg mye eldre enn det jeg egentlig er. Håper på noen tips fra deg!
Monica

Svar: Her er det mange følelser som kommer til uttrykk. Du ser ikke ut som en gutt, heller ikke eldre ut enn du er, så ikke la følelsene ta styringen helt, jeg ser og opplever noe annet. Men kjedelig, ja! Få frem energien din, og la det gnistre litt mer! Du har et flott ansikt, det handler bare om å få noen tips og komme seg ut av den blindgaten du nå er i, og at du gidder og våge å gjøre de forandringene.

Det å ta seg litt tid hver morgen er noe du må bli flink til. Det er nå du er ung, og har all verdens av muligheter foran deg. For det første skal du finne deg noen enkle og gode hudpleieprodukter som passer deg og din hud. Begynn i det små, og gjør det enkelt:

Ansiktsrens (ansiktslotion i ett), øyemakeupfjerner, peeling (som du gjør hjemme 2-3 ganger i uken, avhengig om hvordan din hud er), fuktighetskrem, og gjerne en øyekrem. Noe som jeg anbefaler mange andre er å ta seg tid til et besøk hos en hudpleier, det gir en god start, og der kan du også få hjelp til å nappe dine bryn. Å få en fin og riktig form på brynene dine er noe som er kjempeviktig, synes jeg.

Makeup: Begynn i det små og kun for å markere enkelte ting som vil gi ansiktet ditt litt mer liv, så kan du heller eksperimentere litt etter hvert selv. Kjøp en foundation som er eksakt samme farge som din egen ansiktsfarge. Legg den på med en makeupsvamp, jevnt og fint — og bruk veldig lite.

Bruk en concealer som har et grønt pigment på de røde partiene. Legg så litt pudder over det hele for å binde makeupen og matte det ned litt. Legg en lys skimmerskygge over hele lokket, opp til brynene. Bruk så en brun eyeliner og markér med en tynn strek langs vippekanten, og også langs under vippene. Bruk sort maskara, Dette vil gi deg litt mer blikk, og øynene kommer bedre frem.

Markér også brynene dine, hvis de er for lyse, med en grå øyebrynskygge. Pass på at brynene dine alltid har riktig fasong. Markér kinnene dine med en rouge som har en svak farge (orange/rosa) og igjen - bruk veldig lite. Legger du den under kinnbena vil det smale inn ansiktet ditt. Bruk en dus gloss med en naturlig farge, bittelitt brunnyanse. Ved å gjøre dette, vil ansiktet ditt stråle mer, og du vil se litt mer opplagt ut.

Hår: Klipp det kort og feminint. Nå henger det rett ned, det blir lett tungt og kjedelig. Få mer «sprut» i frisyren, klipp deg en kort, tøff lugg, og bli kort i front. Det kan godt være litt asymmetrisk for å få et brekk til ansiktet ditt. Få det litt kort på toppen også, men med noen lengre lengder innimellom, da vil det være lettere å få mer liv i det. Klipp nakken kort også, men hold det mykt og feminint slik at det vil ligge fint inntil nakken, og gjerne noen lengre lengder for å myke det opp.

Fargen ser fin ut, men det hadde vært ok med noen sjatteringer i det i en lysere nyanse. Skaff deg også noen gode stylingprodukter, og du vil oppleve at det er gøy å style det. Våg! Lykke til med forandringene, du vil oppleve en ny hverdag med andre øyne som ser deg.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Monica ønsker å bli mer jentete.
Monica ønsker å bli mer jentete. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer