Ansikt

Hvordan få tilbake gløden

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hei!
Har lest KK i mange år og kikker alltid innom Bli Ny-spalten deres og ønsker det var meg. Da jeg fikk vite om at dere lanserte bli ny på nett ble jeg kjempeglad, men akk.... jeg har ikke mulighet å laste ned det som trengs da jeg sitter på terminal og ikke pc på jobb.

Lurte derfor på om dere kunne hjelpe meg på noen måte? Jeg er 33 år, nyskilt og singel og de berømmelige ekstra kiloene har sneket seg på de siste årene. Kan vel si at det siste året har alderen sneket seg på (pga tøff skilsmisse og sykdom).

Vil/ trenger tips om hva jeg gjør når øynene begynner å "henge", ringer under øynene og skjule dobbelhake. Hvilke trekk bør jeg fremheve og hvordan? Og hva er den rette hudpleien? Har tidligere brukt Lancôme, Dior o. l. , men som nyskilt og med én inntekt er det ikke alltid det går.

Og hva kler en seg i når en er 33 år 180 cm høy - med såkalt figur med former på de rette stedene. Og hva er de rette fargene?

Status nå: Føler jeg ser trøtt og kjedelig ut! Jeg safer ofte med mørke
farger. Ønsker ny glød og trygghet på at jeg kan føle meg bra. Og at det
kanskje kan hjelpe til å treffe den rette for meg ...

Og hvis jeg ikke kvalifiserer til å bli ny, har du mulighet å sende med noen
makeup- og frisyretips? Bør jeg klippe meg? Spare? Hvilken farge?

Håper veldig på positiv tilbakemelding da det kunne gitt meg en ny vår i ordets riktige forstand. På forhånd takk!
Birthe (33)


Svar: Fortvil ikke, her er det håp. Du ser flott ut og har et veldig fint ansikt. Du ser ut som ei jente med masse humor, og trenger farger og stil som fremhever dette. Ikke gjem deg bort. Du må synes! Nå ligger livet foran deg, med de muligheter du ønsker!

Når det gjelder makeup, så finn en foundation som jevner din hudfarge, og som demper litt det røde, selv om det ser friskt og fint ut. Jeg opplever at du skal sminke deg i varme farger og ikke kalde. M.a.o. bør du bruke farger med en gul undertone, men du kan også blande. Du kan for eksempel se på leppene dine. Glossen du har på som er rosa med veldig mye blått i, det blå dreper litt av gløden.

Mørke ringer rundt øynene: Her er det viktig å bruke en concealer som inneholder et orange pigment, det orange dreper det blå. Legg bittelitt midt i «gropen» i de blå ringene, bruk en syntetisknsel og dus veldig ut, slik at det blander seg godt inn i resten. Legg så litt transparent pudder over foundation, det matter litt ned samtidig som du fokuserer makeupen og gjør den mer holdbar.

Brynene dine er flotte, ikke gjør de tynnere eller mørkere.

Øyemakeupen: Legg en lys, matt skygge over det hele, også opp til brynet. Velg så en varm, glødende brun skygge (også matt) og legg den i globe linjen, legg den 2/3 inn mot øyet, trekk den oppover og utover, det vil gi fin dybde og gjøre øyet ditt mer våkent. Pass på at du duser skyggene i hverandre, slik vil det bli rent og delikat og ingen synlige kanter. Legg også den samme skyggen under øyet også. Legg så en mørk brun eller sort eyeliner i vippekanten på overlokket, trekk den litt ut også. På kvelden kan du godt legge en lys shimmerskygge i underkant av brynet, det vil gi litt mer spill. Som du skjønner vil mørke farger lage dybde, og lyse farger vil fremheve, så tenk på det når du legger en makeup.

Rouge: Hvis du demper litt på det røde i kinnene dine, så kan du skygge med en svak brunaktig rouge. Legg den da i underkant av kinnbena dine, det vil smale inn kinnene dine. Mest sannsynlig vil dine røde kinn skinne litt igjennom og vil likevel gi litt friskhet.

Leppene dine kan du fremheve litt mer enn på bildet, men behold likevel det duse og delikate. Bruk heller en varmere gloss, det vil gi deg litt mer varme. Og på kveldstid kan du markere de litt mer, det kan du også gjøre generelt med makeupen.

Hvis du ønsker å dempe på «dobbelthaken»din (som jeg altså ikke kan se), så kan du også her velge en brun rouge uten shimmer og skyggelegge akkurat der du vil dempe den, men pass på at du duser kantene ut slik at det ikke blir noen synlige kanter. Hvis du ønsker å live opp ansiktet ditt ekstra, hvis du føler deg litt trøtt eller bare ønsker litt mer glød, kan du bruke et mineralpudder, det vil gi litt mer skinn i huden og er kjempeflott!

Hudpleie: Som du forteller er økonominen avgjørende her, og det skjønner jeg. Men du kunne jo valgt en flott fuktighetskrem som passer din hudtype, for eksempel Babor (jeg elsker denne serien), så kan du heller velge renseprodukter fra et billigere firma. Det samme gjelder også peeling. Da har du noe av det beste, samtidig som kvaliteten på det andre også er bra.

Hår: Synes ikke det er så verst heller, men det jeg ser ut fra bilde er at du skal være flinkere til å style håret ditt, det bare «henger» der. Luggen din er fin når den er litt skråklippet og ikke for kompakt. Du skal heller ikke ha for mye bredde på frisyren.

Hva med å farge inn noen varmere striper, og det samme i underhåret? Det vil gi det litt mer liv. Og pass på at det alltid er godt oppklippet i ulike lengder, slik at det ikke gjør deg tung. Klipp det litt kortere på sidene.

Jeg synes du ser flott ut, men noen små forandringer, vil kvikke deg opp.

Når det gjelder valge av klær og farger er det viktig at du ikke velger noe som gjør deg så anonym. Få frem det feminine ved deg, og velg farger som fremhever din positivitet og ditt humør. Mer dét enn at du slavisk må følge moter og trender. Selvsagt plukker du enkelte ting som er trendy som du setter sammen med garderoben din.

Jeg har nå anbefalt deg varme farger i makeupen, men det vil ikke si at du ikke kan velge kalde farger i garderoben. Jeg synes den kombinasjonen er utrolig bra og flott å blande.

Sandfarger, rosa og blått er flott. Isblå er kanon, kle deg i lyse farger i sommer, ikke sort!

Spill på din femininitet, og positivitet. Ikke vær redd for å fremhev formene dine! Du kan få en fantastisk sommer. Ta deg også en tur til et spasenter, få deg en god behandling ansiktspleie eller massasje, det gjør underverker for kroppen! Ønsker deg lykke til, og håper jeg har gitt deg noen svar og litt inspirasjon. Ha en super sommer, nyt den og ta for deg av livet!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Birthe ønsker å finne gløden.
Birthe ønsker å finne gløden. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer