Hud

Hvordan finne min egen stil uten å bli ruinert?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg trenger hjelp til å finne produkter som passer til min hud og som ikke koster halve lønnen min. Sliter med en blanding av veldig tørr hud og så fet hud (kviser/mer nupper). Bruker dagkrem hver dag, vasker også ansiktet med cleansing gel. Sminker meg med en blanding av billige og dyre produkter. Før brukte jeg kun Clinique, veldig dyrt, så har gått over til billigere produkter - det merkes på huden. Er ekstremt dårlig på å fjerne sminke før jeg legger meg.Vasker håret 3-4 ganger i uken med vanlig shampo/balsam (billig fra butikk). Håret mitt har jeg farget/glansvasket og farget igjen så mange ganger at det er så tørt at det knekker av. Ellers har jeg ingen klesstil overhodet - har ingen klær som matcher og ingen pene klær. Ved forrige julebord på jobben måtte jeg låne klær av mamman min. Føler meg som en dass og er glad at jeg går i uniform på jobben. Hjelp meg!Jannice (25), OsloSVAR:HÅR: Jeg anbefaler deg å kjøpe sjampo, balsam, kur, og stylingprodukter i en frisørsalong. Det er stor forskjell på ”billige” butikkprodukter og de profesjonelle du får kjøpt i en frisørsalong. De er nok litt dyrere, men mer konsentrerte, så da bruker du mindre. Skal love deg du vil merke forskjell på håret ditt, og også i forhold til det du forteller, at det er ganske ødelagt. (Du har ikke farget håret på egenhånd? Da går det fort galt). Jeg synes også du kunne klippe det mye kortere, i en mer feminin frisyre, Det ser ganske kjedelig ut, slik der henger ned som gardiner. Få fram det pene ansiktet ditt, det vil se mye kvikkere ut. Finn en god frisør. Ikke vær redd å stille krav hos frisøren for at du skal bli trygg på vedkommende.HUD: Velg gode produkter som passer huden din. Gå gjerne og få hjelp til dette i hudpleiesalong eller parfymeri hvis du er usikker. Er du flink med rens og pleie av ansiktet, unngår duat huden blir slik du forteller nå. Peel huden med en skrubbekremså vil du få vekk nupper, og som setter seg på huden. Du MÅ rense huden hver kveld, og gjerne på morgenen også, hvis ikke kan du forårsake din problemer selv. Bruk gode fuktighetsprodukter tilpasset din hudtype.KLÆR: skaff deg noen gode basisantrekk som kan kombineres om hverandre. Det er praktisk og økonomisk. Bruk litt tid på å finne en klesbutikk/merke, som passer for deg. Fiinn en person der som tar deg på alvor, som virkelig ønsker å hjelpe deg, og finne antrekk som passer deg, dine behov og din lommebok. Skulle gjerne hjulpet deg mer, men håper du har fått litt drahjelp, begynn i en ende, og jobb deg framover. Ting koster jo litt, men investerer du litt mer enn det du har gjort, høyner du kvaliteten, og dermed også levetiden på produktene og klærne dine. Til syvende og sist er det ikke sikkert det er blitt så dyrt som du trodde.Lykke til.Helge LES MER:
 • Flere gode råd fra Helge
 • Oppskrift for bruk av Bli ny på nett
 • Gå direkte til Bli ny på nett
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer