Hud & Hår

Hvordan finne stilen?

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL: Håret mitt blir fort fett, men er tørt på toppen og tuppene, tynt - men heldigvis med ganske mye fall. Fordi det er så tynt, er jeg redd for å farge og/eller stripe for mye, det må sies.

Jeg sminker meg daglig, bruker krempudder, rouge, eyeliner, øyeskygge og maskara - og kunne godt tenke meg tips om hvordan dette kan gjøres bedre uten at jeg skal se oversminket ut. Jeg har ikke verdens beste hud, den er fet med tidvise kviser, og blir lett blank i ansiktet. I tillegg har sprengte blodkar på nese og kinn.

Barbro (40)


HELGE SVARER

Hår: Bruk en sjampo for fett hår og en lett balsam i tuppene, på de partiene av håret du føler er tørre. Ikke gni balsamen inn i hele håret, da blir det tungt.


Du er heldig som har fall. Hvis du farger håret vil det føles tykkere, og med dagens gode produkter inneholder hårfargen så mange pleiestoffer at du ikke trenger å være bekymret for at håret skal ta skade.


En helfarge som er ett hakk mørkere en din naturlige, er flott. En tone mørkere gjør også at håret vil se tykkere ut enn i en lysere fargetone. Frisøren din kan for eksempel pensle lett inn noen lyse effekter. Kanskje også en liten lugg?


Makeup: Du har ett flott ansikt, med perfekt nappede bryn (ikke gjør dem mørkere enn på bildet) og store flotte øyne som er spennende å sminke. Det som kanskje er din utfordring er huden. Prøv en matt, lett foundation, det vil si at den inneholder pudder, slik att den vil dekke litt mer. Et slikt pudder dekker for eksempel sprengte blodkar og rødhet. Velg en foundation som smelter inn i dine farger, uten att den ser mørkere eller lysere ut. Børst til slutt lett over med nøytralt/transparent pudder. Det matter ned huden.


Hvis du vil dekke enkelte partier bedre, kan du bruke en lett concealer, med ett svakt grønn skjær. Concealeren legges etter foundation, før pudder, og med en tynn syntetpensel. (Prøv for eksempel concealeren "Cover All Mix" fra merket Make up store).


Concealeren skjuler røde områder og urene hudpartier enda bedre enn en foundation. Husk bare at alt må legges veldig lett. Bruk nesten usynlig usynlig lite av produktet. Det er veldig lite som skal til.


Bruk matte øyeskygger, en lys og en dus brun tone, den brune fra globelinjen og trekk den oppover og utover. På kvelden eller til fest kan du gjerne legge litt lys shimmerskygge som en highlighter under brynene, og selvfølgelig litt mer av den brune skyggen.


Når du pleier huden, så vær flink til å rense den, og gjerne med produkter for fet hud. Hold deg til oljefrie produkter for fet hud. Rens huden med en peeling/skrubbekrem 2-3 ganger i uken. Den bør være mild, med bitte små korn, ikke grovkornet peeling.
http://www.kk.no/php/art.php?id=288255

Helge

Les mer:
 • Oppskrift for bruk av Bli ny på nett

 • Gå direkte til Bli ny på nett

  Hvordan finne stilen?
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer