Hud

Hvordan holde hud og hår sunt?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp med hudpleie, hår, farge, frisyre og makeup. Hudpleien består i vask med gele og jeg bruker maskara.

Aashild (45), Hommersåk


HELGE SVARER:

Jeg vil gi noen råd som jeg håper gir deg inspirasjon til litt fornyelse. Og du har et godt utgangspunkt, så du vet det!

DAGLIG HUDPLEIE: Anskaff renseprodukter for ansikt, øyne og ansiktslotion, som er tilpasset din hudtype. Rens og vask først øyene, så ansikt, avslutt med lotion.

Ansiktslotion: En lotion gir huden tilbake sin normale pH-verdi og normaliserer/mykgjør den etter rens. Lotion er derfor viktig. Peel huden 2-3 ganger i uken med en skrubbekrem (avhenger litt av hudtype, ømfintlig?).

Øyekrem: Legg så et tynt lag med øyekrem eller -gele rundt øyepartiet. Bruker du ansiktskremen på øyepartiet bidrar den faktisk til å framkalle linjer og poser, fordi den ikke absorberes av huden, fordi den er for fet og tung. dette handler dessuten også om å forebygge.

Silikonserum: Etter øyekremen følger en god fuktighetskrem. Det er også lurt å bruke et silikonserum før du legger makeupen. Serumet legger seg som et tynt lag over eeventuelle linjer og gjøre huden glattere,. Dessuten gir det et bedre resultat når du legger en foundation over. Bruk gjerne et anti aging-serum i det daglige også. Det virker forebyggende og revitaliserer og frisker opp. Det er viktig at produktene du velger er tilpasset akkurat din hudtype. Og ikke glem nattkrem.

MAKEUP: Er du flink med den daglige hudpleien, får du et mye bedre på makeupen.

Bruk en lett foundation, fargen skal skli rett inn i din tone. Flytende foundation for normal hud, matt foundation for fet hud. Bruk usynlig lite, kun for å jevne ut din egen hud.

Bruk så en lett concealer, med oransje pigmenter. Det tar bort blå/mørke ringer rundt øynene. Grønt pigment tar bort de røde feltene. Legg dette tynt på de ønskede områdene med en syntetisk pensel. Fortsett med et tynt lag transparent pudder. Legg pudderet med en kost, ikke glem øyelokkene, både med foundation og pudder.

Øyeskygge: Velg matte skygger. Dagtid (for å gjøre det enkelt) kan du bruke en lys/hvit skygge over det hele opp til brynene, tynn mørk grå eyeliner i vippekant, helt inn i øyekroken

Marker dine fine brynmer enn på bildet, med en mørk grå skygge. Bruk en skrå pensel. Legg også litt skygge i kanten på undervippene og maskara.

På kveldstid gjør du det samme, med marker globelinjen med en varm plommefarget skygge og dus den ut i den hvite skyggen. Legg rougei underkant av kinnbeina. Bruk en varm rosanyanse og dus den ut.

Tegn opp leppene med en lipliner, for å definere leppene dine mer. Legg lineren på hele leppen, ikke bare i konturen. Velg en matt liner,som matcher tonen til rougen. Bruk så gloss over, så blir det fresht og lekkert.

HÅR: Klipp det skikkelig opp, slik att det blir rufsete og ikke så tungt. Gi det liv! Frisyren du har nå tynger deg, og gjør deg kjedelig, noe ditt ansikt ikke er. Behold litt lengde, men få det hakkete.

argen er ikke så lett å se skikkelig på bildet, har du farge i det? Uansett kan du prøve å få skygget inn inn en mørkere nyanse, som vil gi håret litt mer spill og liv. Frekk det opp! Gå til en god frisør. Vær generelt flink til å ta deg litt tid hver morgen, til å style deg, bruk stylingprodukter.

Invester litt mer tid, så er jeg sikker på at du vil blomstre enda mer!

Helge


LES MER:
 • Flere gode råd fra Helge
 • Oppskrift for bruk av Bli ny på nett
 • Gå direkte til Bli ny på nett
 • Aashild ønsker tips om både hud, hår og makeup.
  Aashild ønsker tips om både hud, hår og makeup. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer