Ansikt

Hvordan sminke øynene store?

Publisert
Sist oppdatert
Jeg vil gjerne få nye impulser og råd til hvordan sminke øynene, ettersom de er så små. Ønsker også råd om veldig tørr hud. Huden renses med renseservietter hver kveld, bruker hudkrem hver morgen. Bruker kun maskara til daglig.

Hanne Maren (22), Åkrehamn


HELGE SVARER

MAKEUP: For å gjøre øynene større kan du bruke shimmerskygger. Shimmeret vil gi en super effekt. Legg en lys skygge over det hele, først på lokket helt opp til brynet. Velg så en mørkere farge, som du lager dybden med.

Du kan velge mellom to metoder. Enten legger du den mørke skyggen kun på lokket (trekk den ikke over globalbuen), eller legg den mørke skyggen i globalbuen og trekk den litt oppover. Da løfter du øyet, og det vil virke større, men vær flink å duse skyggene ut i hverandre, slik at det ikke blir noen markerte kanter.

Du kan også legge en tynn eyeliner i vippekanten. Dra eyelinerstreken oppover i ytterkant, da åpnes øyet mer.

Ikke bruk mørk kajal på våtkanten, det gjør øyet mindre. Legg heller en hvit kajal.

Fint at du har tynne nappede bryn i ytterkant, det er også med på å løfte øyet. Du er en type som kan leke deg med de fleste farger, men kanskje ikke de aller mørkeste.

HUDPLEIE: Dropp renseserviettene på den tørre huden din. De er for sterke til daglig bruk, men er supre på reiser og hvis du en gang iblant er for sliten til å fjerne sminken på annet vis. Til daglig bør du bruke rensemelk, ansiktslotion og øyemakeupfjerner. Velg uparfymerte produkter for tørr eller ømfintlig hud.

Peel huden med en skrubbekrem 1-2 ganger i uken. Bruk en god fuktighetskrem og en nattkrem. Nattkrem gir ekstra pleie, fordi den er fetere enn dagkrem. Huden blir ekstra tørr nå på vinteren.

Ikke bruk ansiktskremen rundt øyepartiet, den blir for tung og fet, bruk en øyekrem eller -gelé.

Huden må renses enten du bruker makeup eller ikke skal rense huden, selv om man har make up på eller ikke. Tenk på forurensing og smuss og huden utsettes for i løpet av en dag.

Helge


LES MER:
 • Her finner du flere gode råd fra Helge.

 • Oppskrift for bruk av Bli ny på nett
 • Gå direkte til Bli ny på nett

 • Hvordan sminke øynene store?
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer