Trening

Hvordan trene alene?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er ei jente som pleier å trene ganske mye. Om vinteren ski og svømming. Om sommeren mest sykling. Mye svømming utendørs, hvis været tillater det, bassenget her er stengt i sommerhalvåret. Jeg er for tiden sykmeldt fra min jobb som hjelpepleier i 80 prosent stilling. Jeg har betennelse i muskelfestet i venstre hofte. Må nevne at jeg er 35 år er gift og har 3 barn.

Jeg har også pilates-dvd som jeg buker av og til. Her hvor jeg bor finnes ikke treningssentere, men vi har noe som kalles fjelltrim om sommeren. Gå fjelltur i regi av en trimgruppe el alene. Har du noen råd om hva jeg kan trene med nå?
Sigrun

Svar: Jeg synes du er imponerende aktiv og et strålende bevis på at man ikke trenger flotte treningssentre så lenge man vil holde seg i form. Siden jeg ikke vet hvilke muskelfester som er betente kan jeg vanskelig råde deg til eksakt hva du skal gjøre, men jeg kan gi noen råd om hvordan du kan forholde deg til trening og betennelser generelt.

Det viktigste kjennetegnet er smerte. Om en aktivitet er smertefull betyr det at den irriterer det betente området og da bør du unngå denne. Jeg antar at sykling gjør vondt siden du ikke gjør denne formen? Du kan egentlig bare prøve deg frem; gå på flate områder, gå i motbakke, sykle, forsøk ergometersykkel om det finnes i nærheten, pilates er bra om det ikke gjør vondt og det samme er alle former for aktivitet der du blir svett og varm. Alt er bra - det er bare å prøve for å finne det som passer kroppen din best nå.

Lykke til :)

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer