Helse & Livsstil

Hvordan trener jeg magen riktig?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Har trent magen i noen uker nå, situps og et eget mageprogram. Men har liksom gruet meg så sinnsykt til magetreningen. Følt at jeg har blitt kjempeandpusten og sliten i hele kroppen ved situps. Har jeg gjort noe feil?For jeg leste i et blad i dag at: «Mange kvinner har en tendens til bare å trekke inn magen - uten å aktivere magemusklene. Men bare når de er riktig aktivert, får du fullt utbytte av treningen. En god måte å kjenne sammentrekningen på, er å sette seg på gulvet med bena rett ut foran seg. Len deg bakover. Når du gjør det, vil magen automatisk reagere ved å trekke sammen musklene. Og det er akkurat slik det skal føles når du utfører mageøvelser»Så jeg gjorde dette, og prøvde å kjenne etter den samme følelsen da jeg tok situps.. Jeg merket at jeg ikke ble sliten i kroppen, men at det brant mer i magen. Spess etter at jeg var ferdig.. Har liksom kjent «brenningen» før, men nå varte den lenge etter at jeg var ferdig. Er det nå jeg gjør treningen rett? For det som bekymrer meg er at ikke kroppen blir«utslitt» om jeg «aktiverer» musklene.. Men det er kanskje meningen? At jeg bare skal føle det i magen?EmilySvar: Kort svar - når du trener magemusklene er det normalt å kjenne det i magen og til dels foran på hoftene om du bruker øvelser der magen skal stabilisere. Jeg synes imidlertid at du gjerne kan variere med andre øvelser enn sit-ups. Du finner flere typer øvelser i dette programmet. Du behøver ikke å kjenne treningen i resten av kroppen siden det er magen som er formålet. Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer