Langt

Hvordan unngå kjerringsveis?

Skap harmoni med en myk, men samtidig sprek, hårfrisyre.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er usikker på hårfrisyren og trenger noen tips ang. denne. Har hatt kortere hår tidligere og var egentlig fin med det. Håret mitt er veldig glatt, og jeg kan ikke bruke balsam for da bare detter det ned.

Jeg bruker skum i vått hår, deretter paste og spray til slutt. Ønsker meg en røff hårfrisyre som er lett å ordne. Er 40 år i år, men orker ikke noen «damesveis», ei heller søt og prektig. Og hva er den fineste makeupen til meg? Bruker alltid leppestift, men er usikker på hvordan jeg skal sminke øynene mine. Er visst «sommer» av type og kler kalde farger.
Birgit (40)

Svar: Hår: Flott og tøff 40-åring! Du ser flott ut. Jeg synes du skal klippe håret enda kortere, men behold mye av lengden rundt ansiktet ditt. Det myker opp litt. Klipp det mye kortere på toppen, for å skråklippe det ut til lengdene rundt ansiktet ditt. Spunk opp bakpartiet skikkelig.

Klipp det asymmetrisk i front — noe kort, noe langt i luggen, det vil bli stilig. Du kler det lyse kjempegodt, men du kunne hatt litt sjatteringer i noen kaldere nyanser slik at det blir enda mer liv i det, og uttrykket ikke blir så bleket.

Makeup: Helt riktig, du kler de kalde fargene. Når det gjelder øyemakeupen, vil jeg anbefale deg at du først legger en lys, kald og matt øyeskygge over det hele. Så legger du en mørk farge på selve lokket. Ikke trekk den over globalbuen, hold den kun på lokket.Om du trekker den oppover, kan det fort gi et litt «skittent» uttrykk fordi du har litt tunge overlokk.

Du kan tillate deg farger som sort, mørk brun, mørk grønn og mørk lilla. I og med at du holder fargen på selve lokket, kan du trå skikkelig til på de mørke nyansene. Bruk samme skyggen på undersiden av vippene også. Marker med en sort eyeliner langs overvippene. Du kan også bruke grønn eller mørk lilla. Du kan tillate deg litt mer, når du kun jobber på selve øyelokket. Markér brynene dine litt mer også, det tåler du. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Birgit er tøff på håret, men ønsker enda litt forbedring.
Birgit er tøff på håret, men ønsker enda litt forbedring. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer