Trening

Idealvekt

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hjelp! Jeg er en jente på 20 som ikke klarer å gå ned i vekt! Jeg føler jeg har gjort det meste riktig; spiser sunt og hver 3. time, trener 2-3 ganger i uka og har en sunn livsstil. Hva skal jeg gjøre? Jeg er ca 1.65 høy, og veier 66 kilo! For en tid tilbake var jeg på en prøvetime på Bailine hvor de fortalte meg at min idealvekt var 52 kilo! Hvordan skal jeg klare dette?StineSvar: Først av alt en kommentar til Bailine. FOR NOE VÅS! En persons vekt vil være helt ulik med mye eller lite muskler. Ei jente som veier 65 kilo og har god muskelmasse vil være betraktelig slankere enn ei jente med normal/utrent muskelmasse som veier det samme. Jeg blir både oppgitt og provosert av slike utsagn, det finnes ingen idealvekt.Jeg synes i utgangspunktet ikke at 66 kilo høres mye ut om du er veltrent, men det viktige er jo hvordan du føler deg. I stedet for å tenke vet, forsøk å kjenne etter, og mål gjerne centimeter rundt livet og hoftene for å vurdere endringer.Når det gjelder trening kan du forsøke å trene litt hardere når du først er i gang. Bruk gjerne pulsbelte og/eller få hjelp av en treningsveileder. Eventuell styrketrening skal være såpass tung at du ikke orker flere enn 8-10 gjentagelser i hvert sett.Når du trener kondisjon bør økten vare fra 40-60 minutter inkludert rolig oppvarming. Du kan godt veksle mellom lange, rolige økter og kortere, hardere økter.Lykke til!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer