Blogg

Idioter på sjekker'n

Kjære menn på sjekker'n: ta dere sammen.

Publisert
Sist oppdatert
Et engelsk ordtak sier at de eneste sikre tingene her i verden er døden og skatt. Jeg vil gjerne legge til noe: det er også helt bombesikkert at dersom du er kvinne, kommer du til å bli utsatt for elendige sjekketriks. (Jeg unnlater å uttale meg på vegne av menn her, men jeg regner med at damer ikke alltid er like flinke til å sjekke de heller.)

Går du på pub med venninner, eller mot all bedre vitende alene, er det ikke til å unngå at det dukker opp minst én gnom med en markspist sjekkeagenda i løpet av kvelden. Det skjer alltid, uansett om dere er fem modeller i minikjole eller fem burugler i joggedress. Alltid. Jeg trodde dog at jeg hadde funnet oppskriften på å unngå dette - gå ut med kompiser, eller med kjæresten.

Jeg har fått innsideinformasjon fra herresiden, og teorien ser ut til å være at dersom du er ute med en mann, vil utenforstående konkludere med at selv om det ikke er kjæresten din, kan det være broren eller kompisen din - og han vil uansett banke opp utenforstående hanner hvis de skulle forsøke seg på noe snusk. Det er ikke verdt det. Men da jeg forrige helg ble utsatt for et av de mest patetiske sjekkeforsøkene i manns minne, mens jeg var på pub sammen med en kamerat, innser jeg at ingen er trygge.

Nå er det ikke slik at det ikke kan være både smigrende og hyggelig å bli forsøkt sjekket opp. Selv om du ikke skulle være interessert, kan et passelig godt sjekkeforsøk heve selvtilliten betraktelig. Men det er alltid, alltid, alltid en forutsetning at det er littegranne stil over det hele. Litt stil, litt verdighet, og ikke minst litt troverdighet. Vær så snill?

Som en hjelp på veien presenterer jeg derfor mine personlige topp 5 elendige sjekketriks. Er du mann? Unngå disse, og du skal få leve lenge i landet.

1. Å overlevere en lapp med telefonnummeret ditt på uten engang å ha snakket med sjekkeobjektet. Hva er vitsen? Ingen gidder å ringe noen de ikke vet noe om, da kan man like gjerne plukke et tilfeldig nummer ut av telefonkatalogen og slå på tråden. Si noe moro først - og kan du levere fra deg telefonnummeret ditt.

2. Å si til en gjeng venninner: «Jasså, så dere sitter her alene?» Mangel på mannlig selskap er ikke det samme som å være alene, ok?

3. Å kommentere kroppsdeler før du sier hei. «Jøss, shcvære pupper» er ikke noe godt substitutt for «hei, jeg heter...»

4. Alle, absolutt alle, dumme klisjeer. Sjansen er så minimal for at du kan fremføre «er faren din en tyv? Han må ha stjålet stjernene og plassert dem i øynene dine» eller andre klassiske plattheter med tilstrekkelig glimt i øyet at du virker sjarmerende at du like godt kan gi opp før du begynner.

5. Å ta på folk før du sier hei (med unntak av håndhilsing). Adgang til intimsonen opparbeides utelukkende gjennom normal, høflig oppførsel.

Jeg er for sjekking, altså. Jeg vil bare at den ikke skal være så irriterende.

Lill Kristin Syversen
helse- og livsstilsjournalist, kk.no
lks@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer