Helse & Livsstil

Ikke den samme?

Kroppen behøver tid etter en fødsel.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ble mamma til en gutt i februar i år. I begynnelsen føk de ekstra kiloene av meg med en gang, men den siste tida har 2-3 kilo kommet tilbake og de vil ikke bort. Prøver å gå tur ofte og trener litt for meg selv på kveldene. Prøver å få stramma litt opp. Har alltid vært ganske trent og har hatt lett for å trene meg opp, men nå sliter jeg virkelig med magepartiet og lårene. Jeg bygger veldig fort muskler i lårene, men de tar visst veldig lang tid nå. Og magen har jeg alltid trent og gjør ennå, men kjenner at musklene er stramme langt under det ekstra på magen. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre?LindaSvar: Jeg synes at du skal gi deg selv god tid for å få tilbake den kroppen du hadde før graviditeten. For mange stabiliserer det seg ikke før etter ammeperioden. Når det er sagt - det er ikke noe i veien for at du kan trene med formål å stramme deg opp litt. Det høres ut som om treningen din består av gåturer + styrketrening?Jeg synes du skal satse litt på den treningsformen som bruker opp mest kalorier og i tillegg bedrer kondisjonen din, nemlig kondisjonstrening over et visst nivå. Den bør være målrettet, vare 45-60 minutter, og etter en 10 minutter gradvis oppvarming bør du ligge på et nivå der du er tydelig andpusten, men klarer å snakke i hele setninger.Det er fint med styrketrening for ben og mage, men denne treningen gjør ikke stort med de ekstra fettreservene. Dermed kondisjonstrening!Lykke til og kos deg sen siste delen av barselperioden.Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer