Jobb

Ikke gå i deltidsfella

Bare fire av ti kvinner jobber heltid. Det er årsaken til at så mange kvinner er økonomisk sårbare.

Ikke gå i deltidsfella
Publisert
Sist oppdatert
Men du kan unngå de typiske økonomiske kvinnefellene.

Uansett hvor riktig det føles for deg og din familie at du blir mer hjemme, må du ikke glemme de økonomiske konsekvensene av et slikt valg. En ting er at du ikke tjener penger akkurat nå, men tenk på framtiden.

Ikke økonomisk sikkerhetsnett
De aller fleste økonomiske velferdsordningene er knyttet opp til egen inntekt. Uten inntekt har du få rettigheter i forhold til foreldrepenger, sykepenger, arbeidsledighetstrygd og andre velferdsgoder.

 • Slik får du økonomisk sikkerhet

 • Forbigått på arbeidsmarkedet
  Undersøkelser viser at det er vanskelig å komme inn på arbeidsmarkedet igjen etter en periode som heltidsmor. Iallfall hvis du ønsker å ta opp tråden med en interessant stilling og anstendig lønn.

 • Frynsegodeguiden

 • Sykdom og skade
  Blir du arbeidsufør som følge av sykdom eller ulykke uten å ha jobbet mye i forkant, får du en meget beskjeden uføretrygd.

  Minstepensjonister
  Alderspensjon fra Folketrygden må også opptjenes gjennom eget lønnet arbeid. Uten arbeid, blir du minstepensjonist. I dag er ni av ti minstepensjonister kvinner.

 • Deling av pensjon

 • Se opp for brudd
  Har mannen din gode pensjonsordninger – gjennom tjenestepensjon og/eller private pensjonsavtaler – er den på ingen måte en økonomisk garanti for din alderdom. Over halvparten av alle ekteskap ender med skilsmisse. Pensjonspoeng og -ordninger deles ikke ved brudd.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer