Antrekk

Ikke gå på date i disse antrekkene

Skal du på date? Vi har latt mannfolka fortelle deg hva du ikke bør ha på deg.

UNNGÅ DETTE: Hvis du vil kapre drømmemannen på din neste date, bør du legge igjen disse antrekkene hjemme.  Foto: All Over Press / kollasj
UNNGÅ DETTE: Hvis du vil kapre drømmemannen på din neste date, bør du legge igjen disse antrekkene hjemme. Foto: All Over Press / kollasj Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om europeiske kvinner nå prioriterer karriere og selvrealisering foran moderskapet, er det fortsatt mange som leter etter «den rette».Selvsagt vil du føle deg vakker og ta deg best mulig ut når du skal på date. Kanskje prøver du flere antrekk, bruker timer foran speilet og passer på at ikke et hår er på villspor.

Råd fra venninner – og menn?

Sjansene er store for at du spør venninnene dine om råd, men hvorfor ikke ta noen hint fra det andre kjønn også?LES OGSÅ: Styr unna kompis-fellaMenn har nemlig også sterke meninger om hva som sømmer seg på et stevnemøte. Daily Mail har snakket med menn om dateantrekkene de husker med skrekk og gru. Se hva de svarte her:

Også norske menn har sine historier fra dateverdenen. – Det var ei som hadde ganske dyp utringning en gang, noe som var litt slitsomt, for hun hadde så sykt fine pupper, forteller Pål (29).LES OGSÅ: Klærne han vil elske– Og jeg liker ikke når de har sånn sterkt glinsende lipgloss. Det kan se litt overpynta ut, fortsetter han.LES OGSÅ: Den perfekte date-sminkenLars (27) har ingen spesielle historier fra sine egne dater, men er tydelig på hva han mener kvinner aldri burde ikle seg. – Det har ikke skjedd meg, heldigvis, men det er aldri bra når ei dame bruker caps, påstår han. – Det finnes kanskje én eller to med misdannelser eller noe som kan skjules av en, og dermed se bedre ut, men ellers finnes det ingen som blir penere med caps enn uten. Ingen, bedyrer Lars, som definitivt ville fortalt kompisene sine hvis en date dukka opp med caps – eller crocs.

Tightstirade

Magne (28) har heller ikke opplevd noen kleskriser på date, men vegrer seg ikke for å komme med en lengre tightstirade:–Jeg synes tights er skikkelig feil. Det er en uting at jenter har begynt å ha på seg tights under alt. Ikke det at jeg har for vane å sikle på legger og lår, men dette ekstra klesplagget som slutter nede på leggen et sted er ikke mye pent. Da får man heller ta på seg en kjole eller skjørt med en lengde som man kan stå inne for uten tightsene, sier han, og gir seg ikke der. –Og når det gjelder halvlange topper som jentene har tights under, er det fortsatt noe som heter bukser (de nevnte skjørtene kan også brukes). Jeg skjønner at dette kan være et praktisk plagg i forhold til kulde, men da har vi alltids de gamle strømpebuksene som ikke synes så innmari godt. Eller de nevnte buksene, fortsetter han.– Død over tightsmoten. Hvis den varslede moten med blomstrete sykkelbukser slår til i tillegg, tror jeg at jeg må iverksette tiltak, forklarer Magne.

Ikke se på daten som et jobbintervju

For dype utringninger og for korte skjørt er én ting, men mange opplever også at vi kvinner blir litt for konservative eller stive når vi skal på date. Audun (29) husker spesielt godt én date som ga dårlige vibber.– Hun hadde på seg svart drakt og perleøredobber! Jeg følte jeg kom til et jobbintervju og ikke en date, forteller han. Det gjelder å finne en balanse og lande et sted midt mellom vågal og konservativ. Det viktigste er uansett å tilpasse antrekket til datens innhold. LES OGSÅ: 34 date-tipsMens den lille sorte og høye hæler passer ypperlig til en helaften med middag og operabesøk, bør du gå for noe mer praktisk til en piknikk i parken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.