Helse & Livsstil

Ikke nok sex

Hva gjør du når han ikke vil?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har en nydelig kjæreste som jeg har vært sammen med i tre år. I begynnelsen hadde vi sex hele tiden og han kunne knapt ligge ved siden av meg uten å begjære meg.

Nå sier han som regel at han er sliten og vi har sex sjeldnere og sjeldnere. Som regel er det jeg som tar initiativet. Jeg trodde menn i 30-årene alltid hadde lyst. Alle venninnene mine har omvendt problem og nå begynner det å gå på selvtilliten løs.
Frustrert nestenfrue

Svar: Livet er nok ikke så enkelt at menn i 30-årene alltid har lyst. 30 år gamle menn er like forskjellige som 30 år gamle kvinner.

Nå vet ikke jeg hva du tenker på som sjelden. Folkehelseundersøkelser viser at ca 60% av samboende eller gifte nordmenn mellom 18 og 50 år har samleie fra 1-2 ganger i uken til en gang hver 14. dag.

Nå er jo sex mye mer enn bare samleie, men det er vanlig at all seksuell aktivitet går noe ned etter hvert som den første forelskelsen gir seg og hverdagen tar tak i en. Noen menn synes også det er flott at det er kvinnen som tar initiativet, og overlater det til henne om det ikke snakkes om.

Men jeg skjønner at du opplever dette problematisk og frustrerende. Når det går på selvtilliten løs, bør du gjøre noe med det. Hva er grunnen til at mannen din er sliten? Er han frisk, har han gode arbeidsforhold, spesielle bekymringer, har dere det bra sammen? Kan dere gjøre noe som gjør han mindre sliten. Er det andre grunner en slitenhet som gjør at sexlysten hans har endret seg og?

Dere kommer bare videre ved å snakke sammen om dette. Lystproblematikk er noe av det vanligste folk oppsøker hjelp for og dét er også en mulighet for dere om dere ikke kommer videre selv.

Lykke til!

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer