Helse & Livsstil

Ingen orgasme

Hvorfor uteblir orgasmen?

Ingen orgasme
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg lurer på hvorfor jeg aldri får orgasme? Har hatt to forhold på over et år begge ganger. Og begge partnerne har vært gode elskere, tatt seg tid til å få meg i gang, men jeg har likevel aldri fått orgasme. Har det noe med at jeg ikke klarer å slippe meg løs? Eller er det andre faktorer som spiller inn?
 • Orgasme-hemmerne

 • Svar: Vansker med å få orgasme skyldes sjelden at det er noe fysisk galt. Det vanligste er at kvinnen ikke er tent nok eller blir stimulert riktig, eller at hun har vansker med å slippe seg løs. Når det er vanskelig å slippe seg løs kan dette skyldes tanker og forestillinger om sex, at du ikke er trygg på partneren, eller at du har tidligere vonde opplevelser som gir sperrer og bindinger. Hvis du har slike hemmende tanker og følelser kan det hjelpe å bearbeide disse, for eksempel hos en psykolog.
 • Ja, vi faker
 • Dette avslører deg

 • Vanskene kan også ha mer banale årsaker - det kan hende at du rett og slett ikke er fullt og helt «til stede» når du har sex, men for eksempel tenker på andre ting, eller blir forstyrret av noe utenforliggende.

  For å finne ut av vanskene dine kan du prøve å legge skikkelig merke til hva som skjer når du kjenner at du ikke slipper deg løs. Er det noe du tenker på, eller noe som er ubehagelig? Føler du deg anspent eller usikker? Hvis du ikke oppdager noe som er svært viktig å forholde seg til, kan du bare forsøke å fokusere mindre på disse tankene.
 • Den store orgasme-guiden

 • Konsentrer deg mest mulig om akkurat det som skjer, akkurat her og nå. Prøv å legge merke til hvordan det kjennes å ta på elskeren din, hva som skjer med kroppen din, hvordan du kan bevege deg for at det skal kjennes godt. Prøv å slappe av, og ikke «jage» orgasmen foran deg som et mål eller en prestasjon. Prøv å slippe orgasmen løs inni deg, heller enn å fange den.

  Peder Kjøs
  Psykolog og samlivsekspert
  peder@kk.no

  Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai)
  Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai) Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer