Kk-ekspertene

Ja til kjolefradrag

Kostnader i forbindelse med jobben kan du kreve fradrag for.

Publisert
Sist oppdatert
Alle får et minstefradrag som skal dekke kostnader vi har knyttet til stillingen/jobben. Det er på 34 prosent av lønnen - satt til maksimum 61 100 kroner. Har du faktiske kostnader som er større enn minstefradraget, bør du kreve skattefradrag for dine faktiske kostnader i steden for den sjablonmessige minstefradraget.

Du kan kreve fradrag for arbeidsklær, pc og annet utstyr, faglitteratur, hjemmekontor, flytting i forbindelse med jobb, faglig oppdatering (kurs, utdannelse o.l.) og annet som er viktig for jobben din.

Krever stillingen du at du bruker mye penger på klær til representasjon, seminarer og lignende arrangementer bør du kreve skattefradrag for det også. Er det klær du ikke bruker privat og kun har kjøp fordi de er nødvendige for jobben, må de anse som arbeidsklær.


LES MER:
 • Skatt på trening
 • Nettmøte med Siw om selvangivelsen

 • Flere gode råd om jobb og økonomi i Siws faste spalte


 • Siw Ødegaard er KKs jobb- og økonomiekspert. Hun er utdannet økonom fra University of London og BI. Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no. Siw stiller på jevnlige nettmøter, gir tips og råd og svarer på leserspørsmål. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til siw@kk.no
  Siw Ødegaard er KKs jobb- og økonomiekspert. Hun er utdannet økonom fra University of London og BI. Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no. Siw stiller på jevnlige nettmøter, gir tips og råd og svarer på leserspørsmål. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til siw@kk.no Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer