Trening

Jills 10 beste treningstips

«Det de fleste elsker med trening, er go'følelsen etterpå.»

Publisert
Sist oppdatert
1. For deg som ikke har trent på mange år: Meld deg på en fast aktivitet! Det finnes så mange fine muligheter til å få drahjelp, motivasjon og veiledning. Jeg anbefaler stavganggruppe, treningssenter eller fast trimgruppe etter eget valg.

2. For deg som trener til vanlig, men har vært litt slapp i sommer: Husk at formen forsvinner raskt, så ta det pent i starten. En klassisk feil er å sette i gang for heftig. Da ender du lett med skader og treningsavbrudd. Bruk to–tre uker til å komme deg gradvis i gang.

3. For deg som vil ned i vekt: Start med kondisjonstrening, det er nemlig den treningsformen som gir raskest effekt på både kiloene og psyken.

4. Til deg som vil vedlikeholde formen: Sørg for ikke å gå lei. Det gjør du best ved å drive med flere treningsformer. Liker du best spinning, er det lurt å drive jogging, styrketrening og kanskje yoga i tillegg, minst en gang i uken.

5. Til deg som synes at du ikke har tid til å trene: Du er ikke alene, og som regel stemmer det ikke helt. Se på en ivrig trimmer du kjenner. Har hun ekstra god tid? Nei, men hun prioriterer og legger til rette for å få det til. Det kan du også. Og så godt det kjennes å få det til!

6. Til deg som ikke liker å bli sliten: Jo bedre du trives med det du gjør og jo bedre form du er i, desto mindre plagsomt er det å slite litt. Finn en treningsform du liker, og hold ut de første ukene til du begynner å kjenne at formen stiger. Da vil du ikke lenger tenke så mye på at du blir sliten.

7. For deg som vil ha mer energi: Det er flere veier til målet. Her er tre av dem, velg eller bland dem.
a) Jevn jogging/gange i skogen. Du får natur og tankefri.
b) Yoga. Du får ro og fokus innover.
c) Morsom aerobic med høy musikk. Du får energipåfyll.

8. For deg som vet at det er mye hjerte– og karsykdommer i familien: Legg opp hverdagen slik at trening alltid er med som en del av livsstilen. Det viktigste er kondisjonstrening. Du kan veksle mellom lange, rolige turøkter og mer intensive økter.

9. For deg som ikke kan fordra å jogge: Det gjør ingenting. Du kan gjøre mye annet. Prøv stavgang, spinning eller enkel, hard aerobic. De elliptiske kondisjonsmaskinene på treningssenteret er også flotte. Et tips: Trolig liker du ikke jogging fordi du har trent altfor hardt. Prøv å veksle mellom fem minutter gange og fem minutter rolig jogging.

10. Til deg som vil holde alderskiloene unna: Gå inn for styrketrening! Vi taper muskelmasse jevnt og trutt med årene, og det starter tidlig. Når musklene blir mindre, kommer fettet, rett og slett fordi forbrenningen går ned. Men du kan lett opprettholde muskelmassen til en 20-åring langt opp i 70-årene med skikkelig styrketrening.

Jills 10 beste treningstips
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer