Trening

Jogging på asfalt

Bør man, eller skal man ikke, jogge på asfalt? Jill svarer.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Kiropraktoren min sier at jogging ikke er bra for noen mennesker, og i alle fall ikke på asfalt. Er det sant? Er intervalltrening bedre?
Nina

Svar: Jeg er ikke helt enig med kiropraktoren din, selv om jogging på asfalt bør minimeres. Om du jogger en gang iblant på hardt underlag, er det ikke så farlig, men legg de faste joggerutene til skogsveier. Det er bedre for både opplevelsen og kroppen.

Jogging er en ensidig aktivitet som belaster kroppen ved både støt, muskelbruk og trening av utholdenheten. Alle disse formene for belastning er bra så lenge du gradvis bygger opp kroppens toleranse og dessuten varierer med annen trening.

Intervalltrening er ikke en egen treningsform, men en metode som kan brukes ved både løp, sykling og andre kondisjonsformer. Den består i at du veksler mellom harde perioder og roligere hvileperioder underveis i treningen. Det er en flott metode for å bedre kondisjonen.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer