Jeanette Roede

Juice eller ikke?

I jungelen av kostholdsråd er det ikke lett å vite hva man skal drikke etter trening.

Juice eller ikke?
Publisert
Sist oppdatert


Spørsmål: Jeg er 23 år, trener mye og prøver å holde meg oppdatert på kostholdsområdet. Men jeg blir litt forvirret av alle rådene som svirrer der ute.

Det er mye snakk om juice, og om man bør drikke det før eller etter trening. Jeg lurer på hva du vil anbefale? Jeg liker ikke brus, og synes juice kan være godt noen ganger.
Tørst

Svar:Ja, det er lett å bli forvirret.
Juice har omtrent like mange kalorier som brus, men i motsetning til brus er den full av vitaminer og næringsstoffer. Det gjør den mye sunnere enn brus, men såpass kaloririk at det ikke er lurt å bruke den som tørstedrikk. Et glass juice (2 dl) kan erstatte én frukt når man teller hvor mye frukt og grønt man har spist i løpet av dagen.

Før og etter trening bør man fylle opp væske- og energilagrene. Det gjør du ved å drikke vann, eventuelt litt tynn saft/energidrikk eller gjerne litt juice/uttynnet juice. Det lønner seg også å spise 1–2 timer før og etter trening. Et generelt råd til sist: Drikk vann som tørstedrikk, og bruk annen drikke som nytelsesdrikk.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

LES OGSÅ:
 • Så usunt drikker du
 • Flytende kalorier
 • Saftig sunnhet som smaker supert
 • Drikk deg sunn
 • Søt kontroll
 • Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS
  Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS Vis mer
  Juice eller ikke?
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer