Julebordantrekk

Julebordets største mote-fy

Nisselue, juletrepynt i ørene og ekstremkløft. Dette bør du virkelig droppe i år.

Julebordets største mote-fy
Publisert
Sist oppdatert
Med fare for å være snusfornuftige: Her er motereglene som vil gjøre mandagen etter julebordet så mye, mye bedre.

Ikke bli for eksponert

Visst er det både vakkert og trendy og vise en del hud. Høstens kjoler er korte, og mange er stroppeløse. Så å komme på julebordet tildekket og tilkneppet som en nonne er ikke nødvendig. Men det kan være verdt å ha i bakhodet at selv om noen både klyper økonomisjefen i rumpa, og den nyansatte sekretæren løper rundt med slips på hodet, er julebordet en setting som ikke er helt løsrevet fra arbeidshverdagen. Å tenke på det som en uformell og løssluppen, men likevel profesjonell setting, er ikke dumt.

Sexappeal har en formel

Kle deg derfor kult, lekkert, en anelse sexy. Men styr helst unna antrekkene som både viser ekstremkløft og øverste del av lår samtidig. Her er det magiske prosenttallet for hvor mye hud det er fint å vise fram.

Velg bort ukomfortable sko

Så det er sagt: Hurra for vakre, høyhælte partysko som er så nydelige at vi helst vil ha dem stående på nattbordet! Vi elsker dere, alle sammen. Så over til avdelingen for snusfornuft: Å gå på fest i sko som (uansett hvor vakre de er) gir en nær-tortur-opplevelse etter en time på foten, er ikke bra. Tenk at du skal kunne gå noen meter, stå støtt og helst danse litt i skoene dine. Å ende opp med å være veggpryd hele kvelden kun fordi føttene verker, det er bare trist.

Du grønne, glitrende tre: Farvel!

Smykker, glitrende øyeskygge og lett bling er lov. Men ikke gå i konkurranse med juletreet om å være kveldens mest glitrende og pyntede. Hvis du står foran speilet ti minutter før avreise og spør deg selv om dette er for mye stæsj, er sannsynligheten stor for at du vet svaret selv.LES OGSÅ: Kjolene som får deg til å skinne

Tilbehør som gjør den røde julekjolen fantastisk

Har du skaffet deg en rød kjole til julebordet passer den også til resten av festene gjennom julehøytiden. Både metallisk og sort tilbehør blir veldig stilig sammen med rødt. Kombiner for eksempel med sorte strømper og pumps og enten et stort halssmykke eller glitrende, store øreringer.LES OGSÅ: Slik pimper du opp kjolen fra i fjor

Behold undertøyet på

Synlige bh-stropper er sjelden et heldig mote-statement. Hvis du har en stroppeløs kjole, kjøp en stroppeløs bh. Styr unna bh-ene med stropper av gjennomsiktig plastikk. De er litt som kvinnenes svar på tupé; de lurer ikke noen andre enn den som bærer bh-en. Den er ikke usynlig. Og selv om Marianne Aulie og Britney Spears foretrekker det motsatte: I år går vi på fest med trusene på, dere. Og ikke vær redd for å ty til kvinners hemmelige undertøysvåpen.LES OGSÅ: Hold-in-kjolen som fikk terningkast 6

Vedrørende nisselue og reinsdyrhorn

Selv om det kan virke tilsynelatende festlig at hele avdelingen danser rundt treet i røde luer med hvit dusk: Våg å være den som sier nei. Selv om du skulle bli kalt kjip; tål det. Ingen fashionistaer ikler seg - under noen omstendigheter - en nisselue. Ingen. (Artikkelforfatteren Ida Bergstrøm har fortiden permisjon og skrev denne artikkelen i desember i 2010. Da kollegene hennes fant den igjen lo vi oss skakk. Derfor bare måtte vi publisere den én gang til. Vennligst tilgi oss.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer