Karine
Svar: Stort sett bruker kaffebarene helmelk, men noen har også tilbud om lettmelk. Be om å få din kaffe med lettmelk. Drikk rikelig med vann til kaffen. Melk gir kaffen en søt og rund smak, men vil du ha den litt søtere, kan du bruke søtningsstoff. En annen god smakstilsetting er kanel. Det kan være lurt å holde seg unna kaffedrikkene med
smakssiruper. De inneholder nesten bare sukker.
Her er en liten guide til ditt neste kaffebarbesøk.
Café au lait og caffè latte
Består av 0,3 dl espresso og 3 dl melk. Kan også serveres med dobbel espresso og tilsvarende mindre melk som gjør at smaken av kaffe blir sterkere.
Enkel med helmelk: 195 kcal, 12 g fett.
Enkel med lettmelk: 135 kcal, 6 g fett.
Dobbel med helmelk: 175 kcal, 11 g fett.
Dobbel med lettmelk: 120 kcal, 5,5 g fett.
Cappuccino
Består av 0,3 dl espresso og 1,5 dl varmt melkeskum. Melken varmes opp med damprøret på espressomaskin eller med melkevarmer for plate. En dobbel cappuccino lages av 0,6 dl espresso og 1,2 dl varmt melkeskum.
Enkel med helmelk: 100 kcal, 6 g fett.
Enkel med lettmelk: 70 kcal, 3 g fett.
Dobbel med helmelk: 80 kcal, 5 g fett.
Dobbel med lettmelk: 55 kcal, 2,5 g fett.
LES OGSÅ:
Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no