Drikke

Kaffekalorier

Hvor mange kalorier er det egentlig i en caffè latte?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hei, jeg går en del på kaffebar i lunsjen, er det mye kalorier i caffè latte? KarineSvar: Stort sett bruker kaffebarene helmelk, men noen har også tilbud om lettmelk. Be om å få din kaffe med lettmelk. Drikk rikelig med vann til kaffen. Melk gir kaffen en søt og rund smak, men vil du ha den litt søtere, kan du bruke søtningsstoff. En annen god smakstilsetting er kanel. Det kan være lurt å holde seg unna kaffedrikkene medsmakssiruper. De inneholder nesten bare sukker. Her er en liten guide til ditt neste kaffebarbesøk.Café au lait og caffè latteBestår av 0,3 dl espresso og 3 dl melk. Kan også serveres med dobbel espresso og tilsvarende mindre melk som gjør at smaken av kaffe blir sterkere.Enkel med helmelk: 195 kcal, 12 g fett.Enkel med lettmelk: 135 kcal, 6 g fett.Dobbel med helmelk: 175 kcal, 11 g fett.Dobbel med lettmelk: 120 kcal, 5,5 g fett.CappuccinoBestår av 0,3 dl espresso og 1,5 dl varmt melkeskum. Melken varmes opp med damprøret på espressomaskin eller med melkevarmer for plate. En dobbel cappuccino lages av 0,6 dl espresso og 1,2 dl varmt melkeskum.Enkel med helmelk: 100 kcal, 6 g fett.Enkel med lettmelk: 70 kcal, 3 g fett.Dobbel med helmelk: 80 kcal, 5 g fett.Dobbel med lettmelk: 55 kcal, 2,5 g fett.LES OGSÅ:Så mange kalorier er det i koppen dinSpar kalorier i koppen dinJeanette Roedekostholdsekspertjeanette@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer