Helse & Livsstil

Kan alle menn gi orgasme?

Og klarer alle jenter det på egenhånd?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Ser at du svarer en jente som ikke får orgasme (Linn) at hun må slippe seg løs og at alle menn kan oppdras til å bli gode elskere. Kan du ikke spørre alle disse jentene om de får det til med seg selv? For de som ikke klarer å få orgasme på egenhånd, eller hånd-dusj for den del, de skal vel ikke forvente at en stakkars mann skal få til noe de selv ikke kan klare?
Hilsen Wanja

Svar: Det er nok mange som har vanskelig for å få orgasme under samleie som heller ikke får orgasme alene. Jeg er enig med deg i at dette ikke skal være noe mannen skal «få til», som om det dreide seg om en idrettsprestasjon. Det skal gjerne et ganske finstemt samspill til dersom kvinnen skal få orgasme under samleie.
 • Ta testen: Hvilken sextype er du?
 • Ta testen: Hvor bra er sexlivet deres?

 • Det går lettere hvis begge parter er trygge på seg selv og hverandre, kjenner kroppen sin godt og tar ansvar for sin egen nytelse. Menn som er opptatt av hvordan kvinnen har det, og som får god veiledning av partneren sin, bør i de fleste tilfeller kunne bli gode elskere. For å være litt politisk korrekt: Orgasme er ikke noe mannen «gir» kvinnen, men noe som skjer når de har god sex sammen.

  Peder Kjøs
  Psykolog og samlivsekspert
  peder@kk.no


  LES OGSÅ:
 • 13 manneting hun ikke tåler
 • 7 sexting han ikke tåler
 • Orgasme kan gi hodepine
 • 50 feil menn gjør i senga
 • 50 feil kvinner gjør i senga


 • Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai)
  Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai) Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer