Jobb & Penger

Kan han gjøre meg arveløs?

Det kan han faktisk.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål:Både min mann og jeg har barn fra tidligere ekteskap, men ingen felles barn. Vi var godt voksne da vi giftet oss. Han mener nå at vi ikke skal arve hverandre, men la barna våre arv alt. Må jeg godkjenne en slik ordning? Kan han gjøre meg arveløs?

Svar: Du har i utgangspunktet krav på å arve en fjerdedel av arven etter din mann. Hvis han ønsker det, kan han gjøre deg arveløs. Det kan han gjøre ved å skrive det i sitt testamente, og gjøre deg kjent med det.

Selv om du gjøres arveløs, blir du ikke stående helt på bar bakke. Som ektefelle har du krav på en lovbestemt minimumsarv på fire ganger grunnbeløpet, som er totalt 251 568 kroner.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer