Hud & Hår

Kast kammen

Skal du satse på en røffere hårstil, må du ta fingrene fatt.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp til å finne den rette hårfasongen, råd for hvordan legge makeup, samt fargevalg.

Mine daglige rutiner omfatter vask og rens av hud, dagkrem/nattkrem/øyekrem. Kammer håret og har i litt vann/hårvoks. Jeg bruker leppestift, av og til maskara, øyeskygge og rouge eller ev. solpudder.
Eirin (36)

Svar: Hår: Synes faktisk du ser ganske ok ut på håret. Det som er viktig er at ikke ansiktet ditt blir borte i håret. Det jeg derfor vil anbefale er å lette det litt mer, gjøre det kortere og luftigere. Kanskje du bør få en litt mer udefinert frisyre, en som er litt mer rocka, men likevel klassisk.

Men her spiller jo stylingen og produktvalg viktige roller. I utgangspunktet er du på riktig vei, men prøv å gjør det litt røffere. Hårfargen er også fin, men hva med å få en beigere look?

En ting som er viktig — kast kammen! Bruk en børste til å gre igjennom etter du har vasket håret,for så å rufse det opp med fingrene. Bruk fingrene generelt til å børste/gre håret, en kam flater det helt ut!

Makeup: Hold deg til varme farger, de kler du godt. Varme sandfarger i øyeskyggen vil være pent, og du vil få et fint liv i øynene dine samtidig som du får et litt mer intenst blikk. Legg den mørkeste fargen i globalbuen, slik at du får mer dybde i øyet.

Bruk også en brun blyant som du legger langs hele vippekanten, slik at du får en fin innramming på øyet. Marker også litt med det brune på undervippene dine. Bruk sort maskara.

Brynene dine kan du godt definere mer enn det som er på bildet, rydd litt opp i underkanten. Få frem fasongen bedre, så ser det ut som det ikke vokser så mye bryn ytterst. Markér her med for eksempel en øyebrynsskygge, slik at du forlenger dem litt. Du kan selvfølgelig bruke en blyant også, dette er kun smak og behag. Personlig liker jeg best øyebrynsskygge fordi det blir litt mykere, og ikke smelter.

Bruk en concealer med oransje pigment, det vil dempe de mørke ringene rundt øynene. Legg så foundation over. Legg en frisk oransje/rosa rouge på kinnabena dine. Her er det snakk om å legge på svært lite, det vil gi en flott friskhet.

Når det gjelder leppene dine — vær forsiktig med å ikke bruk mørke farger, ettersom det vil forminske leppene dine mer. Marker dem også med en lipliner, og ikke bare contouren rundt. Om du legger lipliner på hele leppen vil fargen holde bedre, og du kan da evnt bare bruke en gloss over.

Husk å velge en foundation som passer akkurat til din hudtone. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Eirin vil ha tips til hårfrisyre og makeup.
Eirin vil ha tips til hårfrisyre og makeup. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer