Trening

Keisersnitt-kul

Hvordan kan man bli kvitt arrdannelsen etter keisersnitt?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har et treningsspørsmål. Har fått barn nr 2 for over ett år siden, og for 4 mnd siden begynte jeg å jogge. Løper nå 2-3 ganger i uka, hvor jeg løper 8-9 km hver tur. Er slank og i god form, men etter keisersnitt eller om det er graviditeten, har jeg store problemer med å få vekk bulen rundt navlen. Den står fremdeles ut,og jeg aner ikke hvordan jeg skal få den trent opp. Gjør sit-ups og noen ulike pilates-øvelser for magen, men merker ikke forskjell. Kan du hjelpe meg?
Agnete

Svar: Keisersnitt er en påkjenning for magemusklene, i de fleste tilfellene blir de faktisk kuttet over og delvis sydd sammen igjen. Det betyr et arr i muskelen som må gro, og at omkringliggende vev senere må trenes opp for å ta litt av oppgavene til det skadde området. Når en muskel har fått et slikt arr mister den en liten del av sin mulighet til å trekke seg sammen. Den gode nyheten er at det ikke gjør noe fordi musklene våre er så ekstremt tilpassingsdyktige som de er.

Det er viktig at du trener gode kjerneøvelser og gjør det jevnlig. Gode kjerneøvelser trener opp både bekkenbunnen og mesteparten av mage/ryggmusklene samtidig, spesielt de dypeste musklene som er ansvarlige for stabilisering. Jeg synes du skal begynne jevnlig med pilates eller mage/rygg trening under kyndig veiledning. Da treffer du forhåpentligvis en god instruktør som kan veilede deg til å gjøre øvelsene helt perfekt, til å få tak i de viktige musklene som ble slått ut av keisersnittet ditt. Det kan være litt vanskelig.

Det er ikke sikkert at dette kan fjerne det du kaller «kulen», men det vil påvirke og bedre magens utseende en hel del. Om du har et lite, ekstra fettlager nederst på magen slik som de fleste jenter har, vil ikke dette forsvinne med øvelser av noe slag. Den eneste veien til å redusere fett er å bruke opp flere kalorier enn du spiser, men det høres det ikke ut som du trenger siden du føler deg slank og fin. Lykke til!

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer