Helse & Livsstil

Kjæresten onanerer konstant

Kan det være nødvendig?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg bare lurer på om det er normalt at kjæresten min onanerer i dusjen hver eneste morgen. Jeg hører at han gjør det, og har sagt det til han, men han gjør det fortsatt. Vi har et bra sexliv ellers, men selv om vi har sex på kvelden gjør han det. Innerst inne blir jeg egentlig litt såra, men vet ikke om jeg har grunn til det?
Anonym

Svar: Tja - det er ikke noe unormalt i at en sunn og frisk mann (eller kvinne) onanerer hver dag, selv om han har et godt sexliv. For mange er onani noe de kan gjøre nærmest i forbifarten, uten at det trenger å være så mye fantasier eller seksuell tenning involvert.

Men har du grunn til å være såret? Det hender at menn føler seg såret eller utilstrekkelige hvis kjæresten bruker dildo eller vibrator, men kvinner forklarer at dette er et tillegg eller noe annet, og ikke en rival. Slik er det gjerne med onani for menn, også. Når du blir såret er det kanskje fordi du vil at all hans seksuelle interesse og tenning skal være rettet mot deg. Men så monogame er det faktisk få som er. De fleste kvinner og menn har seksuelle fantasier, nyter å se på andre vakre mennesker og tenner seksuelt på bilder, filmer og ting de leser. Du må rett og slett forvente at partneren din er et seksuelt vesen også når han ikke for øyeblikket har sex med deg.

Jeg synes ikke du skal legge så stor vekt på hva kjæresten din gjør i dusjen. Onanien trenger ikke på noen måte å bety at han er mindre opptatt av deg enn han burde være. Hvis du prøver å ha full kontroll eller enerett på all hans seksuelle energi kan dette utvikle seg til et sjalusidrevet kontrollregime som han faktisk ikke bør godta.

Peder Kjøs
Psykolog og samlivsekspert
peder@kk.no

Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai)
Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai) Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer