Jobb & Penger

Kjøp deg inn i boligen

Så får du med deg verdistigningen.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har vært samboer i cirka tre år og har ingen samboerkontrakt. Da jeg flyttet inn, var det min samboers leilighet. Jeg betaler husleien på kr 4500 og litt på lånet.

Jeg liker ikke lenger å bare betale penger uten å eie litt av boligen. Jeg mener det beste er at jeg tar opp et førstehjemslån og kjøper meg inn på 1/3 av boligen. Min samboer ønsker ikke samboerkontrakt, kun at vi skriver et gjeldsbrev oss imellom.

Svar: Det absolutt beste er, som du selv skriver, at du kjøper deg inn. Ta opp et lån og kjøp en andel av boligen. Da får du med deg verdistigningen på din del av boligen.

Skriv en samboerkontrakt hvor dere stadfester hvem som eier hva av boligen og andre felles eiendeler. Hvis du ikke kjøper deg inn, men kun får et mellomværende med din samboer, får du ikke med deg verdistigningen på boligen.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer